1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1200 Mile Trip

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by 4DRB16A, May 10, 2005.

  1. 4DRB16A

    4DRB16A Senior Member

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 29, 2004
    Location:
    Near Kansas City, MO
    Well my uncle past away last night and I have to make a 1200 mile trip to Gulfport, MS and I was wondering if my car would make it. It seems to run perfect, the only thing that is wrong with it is that it is throwing the CEL code 2 (secondary o2 sensor) and once my car gets warmed up at idle it will idle from 1.5k to 1k up and down up and down. My main question is do you think this will affect my car and will it be reliable? I bought a new o2 sensor and installed it and ran a wire to ECu pinout C8 but it is still throwing the code. I posted in other forum but noone has replied yet. Just need some advice,

    Thanks
     
  2. asmallsol

    asmallsol Super Moderator

    Messages:
    8,074
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Houghton/Livonia Michigan
    did you reset the ECU after you installed the new O2 sensor? (unplug the battery for a few minutes, then turn put the terminal back on) If it is just the 2nd o2, the only thing that might get effected would be your gas millage. It should make the trip fine if that is your only code.
     
  3. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    the idle problem is probably air in your coolant.

    i think you should be fine.
     
  4. reckedracing

    reckedracing TTIWWOP VIP

    Messages:
    21,056
    Likes Received:
    1,180
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    NY
    yea, i agree

    should be fine for the trip, fixing the CEL will prob cut down on your gas costs, but your car will still run fine with the CEL...

    idle can be TPS, low coolant, or air in coolant

    did you get the correct secondary o2?
     
  5. 4DRB16A

    4DRB16A Senior Member

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 29, 2004
    Location:
    Near Kansas City, MO


    Yes I got the right o2 sensor. I did unplug my battery for 5 mins after I ran the wire to my ECU. I cleaned the IACV (even though it looked pretty clean). The only thing I can think of is maybe it is not getting a solid connection to the ECU. I ran an 18 gauge (maybe a little less) speaker wire to the slot C8 and I cut the end of a speaker terminal connector off and crimped it on the wire and pushed it in the slot. I can pull on it and it is in there snug. Maybe it is not getting a good enough connection to the ECU. Is the speaker wire good enough or do I have to buy a special wire? And do I have to buy a special plug to plug in the ECU? And should I solder it?

    Thanks guys for all your help in my time of grief.
     
  6. 4DRB16A

    4DRB16A Senior Member

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 29, 2004
    Location:
    Near Kansas City, MO
    Great moved to a forum where I got no responses. Thanks!
     
  7. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.

    Where was it? It is a general questions, will my car run fine with this code. What year is the car?
     
  8. 4DRB16A

    4DRB16A Senior Member

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 29, 2004
    Location:
    Near Kansas City, MO
  9. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    The second o2 is one wire?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page