1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1991 EF sedan D16Z6 swap

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by maxylewith, Apr 12, 2011.

  1. maxylewith

    maxylewith New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 12, 2011
    Hi lads!
    I`m trying to sort out the wirings after swap. I`ve got a spark,fuel pump runs well,but no power on injectors yet.
    Any ideas?
    Cheers!
     
  2. maxylewith

    maxylewith New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 12, 2011
    I kept whole donor loom (`93 EG),got signals on ECU from main relay , earths,live, starter signal,alternator and all from engine senders,but unfortunately no joy. The question is,what the ECU needs from clocks,cabin fusebox,igniotion to send voltage to the injectors? As i kept EF fuseboxes and connected right hand engine bay loom (two block connectors) to the existing EF one. As i understand the only IGN signal from cabin to engine (dizzy ) runs on right hand side (black yellow or black whith-not sure now) any other voltage (except from main relay) runs from inner fusebox to the ECU?
     
  3. maxylewith

    maxylewith New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 12, 2011
  4. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    check the ecu pinouts to see if the ecu is sending out the signal.
    then check the injector wires themselves.

    my tactic would be to start from the injectors and back
     
  5. dirt

    dirt New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 15, 2011
    did you convert it over to obd-1? If so did you remove the injector resistor box and connect the five wires going to it. That is a very common thing for why the injectors won't fire in an obd-0 to obd-1 swap!
     
  6. maxylewith

    maxylewith New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 12, 2011
    Pinouts checked,injector wires untouched wen engine removed from donor.
    I forgot to connect idle valve and TP sensor.
    Engine starting since yesterday :)
    Thanks for advice.
     
  7. maxylewith

    maxylewith New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 12, 2011
    could anyone explain, how the vss works in old cable speedo?
    I have been told that i have to hook A2 cluster pin to get the vss,but my EF was 1.4 dual carb,and there is no reed in my clocks. I took out the speedo from `91 integra and i found the reed in it,connected it to vss pin in ecu,but no joy-and i`m not surprised (however cel 17 stopped to apear) , cause it`s only switch which triggers earth,so there must be smth outside the cluster converts earth triggering to voltage (5-12V as autodata saids) what is this and where is it?
    Maybe any other tips and tricks to provide signal ecu wants?
    I also have the vss sensor from the donor,but don`t think it will fit to L3 gearbox. Maybe better way to connect it straight to the cable behind the cluster?But then gotta destruct cable extension and even if vtec will kick i`ll have no speedo...
    Help :(
     
  8. maxylewith

    maxylewith New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 12, 2011
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page