1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1993 Honda Del Sol "S" clicking noise @ steering column/ Ignition Switch w/o KEY!!!!!

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by Benito89, May 18, 2011.

  1. Benito89

    Benito89 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 28, 2011
    Hello,

    Introduction:I have a 1993 Honda Del Sol, with a 1997 Acura Integra GS-R swapped in. I had a situation regarding my wire harness and my swap. You can check out the thread at this link---vvv
    http://www.honda-tech.com/showthread...+Honda+del+sol

    After solving my problem I ended buying a subharness. (www.Rywire.com) I continued to install it ASAP, and because I have big hands I tried to remove the dash in my Honda del sol "S" to ease my access to the firewall . I removed all the bolts and proceeded to attempt the removal of the dash. Which was a failure because the dash just wouldn't leave the steering column...

    The Climax: My girlfriend came by to check up on me and try to lend a hand. I then realized she had small enough hands to reach behind the ac condensor to thread the sub harness through. She ebnded up doing that for me. I then wired and cleaned everything up and bolted back the dash.

    The Problem: As soon as I tried to ground the battery I started to hear clicking noises coming from the steering column/ ignition switch area, WITH NO KEY IN THE IGNITION![​IMG] and I'm assuming I accidentaly added power to a solenoid, or pulled a wire out from somewhere whilst attempting to remove the dash from the steering column.

    The search for a solution: What would be possible causes to this clicking noise? And if anybody could help; I'm looking for pictures and wire diagrams to the ignition switch and anything relating the switch to the Ecu. Thanks in advanced to all and any help!
     
  2. Khabbs

    Khabbs New Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 17, 2011
    Location:
    Beacon NY
    sounds like you shorted a relay to power. first figure out which relay is shorted . then check which circuit is hot at all times (without key on)and routed close to it.Hope this helps
     
  3. Khabbs

    Khabbs New Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 17, 2011
    Location:
    Beacon NY
    by the by, check the under dash fuse panel for the relay
     
  4. Ethan

    Ethan Well-Known Member

    Messages:
    2,945
    Likes Received:
    98
    Joined:
    Jun 30, 2008
    You fucked up by letting her touch shit.. what in gods name was on your mind?!?!?!
     
  5. Benito89

    Benito89 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 28, 2011
    Lol. I thought the same thing at first but all I asked her to do it thread the sub harness through after she did that I pretty much booted her out of the garage haha.
     
  6. Benito89

    Benito89 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 28, 2011
    Is it really possible to short a relay to power while trying to remove the left side of the dash? I mean i found the PDF file for the M/T ignition circuit...although I don't know which could possibly be shorted..

    [​IMG][​IMG]
     
  7. josh_crewdson@y

    josh_crewdson@y New Member

    Messages:
    438
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    nova
    check your grounds, they do weird ass things when they are unhooked...
     
  8. Benito89

    Benito89 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 28, 2011
    I'm checking grounds and all looks good but that clicking is still there... Does anybody have a flowchart for the ignition system (for Honda del sol "s")
     
  9. Benito89

    Benito89 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 28, 2011
    I found the solenoid thats creating the clicking, its located on the drivers side on the leftmost side behind the hood release.Does anybody have a link to a diagram of the connector and its wires?

    [​IMG]
     
  10. Benito89

    Benito89 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 28, 2011
    Update to the Situation:
    1) The Gauge Cluster lights don't turn on in ON, ACC, or OFF key positions
    2) When I turn the key into the "on" position the clicking goes away.
    3) The solenoid is located behind the hood release, and left of the Under dash fuse box
    4) I believe the clicking is from the Starter Cut relay... but need a diagram that breaks down the connectors and the corresponding wires...HELP?
     
  11. Benito89

    Benito89 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 28, 2011
    Now I tried to turn remove the cluster to chck the wiring and pressed every button and realized that as soon as I press the hazard the clicking stops... Does anybody have a diagram of the under dash wire harness and connectors?
     
  12. Benito89

    Benito89 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 28, 2011
    Even with the clicking off my car now seems to be unable to hold a charge, and it still has a code 10... Or what if I'm not mistaken... When you do the flash code check when the light stays on it means your Ecu is blown correct?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page