1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1997 S10 Problem

Discussion in 'Other Vehicle Discussions' started by reckedracing, Sep 22, 2006.

  1. reckedracing

    reckedracing TTIWWOP VIP

    Messages:
    21,057
    Likes Received:
    1,180
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    NY
    So my friends truck died yesterday under normal drivig condition...

    138K on the clock

    4 cyl, 2.2, 5 speed chevy shitbox

    it has no throttle response, horrible misfiring, you have to hold the pedal to the floor to get it to start/idle, pedal on the floor does not make it rev

    we've tried the following:
    crank sensor
    coil packs
    ignition module
    exhaust/clogged cat
    fuel filter
    computer
    map sensor
    tps sensor
    iac
    plugs
    wires
    compression test, all cylinders good
    checked rocker arms/valve train

    we had all these parts laying around from doing my truck and it still runs exactly the same, its baffling
     
  2. BodyDroppedNikes

    BodyDroppedNikes ...PENDEJO.... VIP

    Messages:
    10,593
    Likes Received:
    103
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    caught in a mosh...
    drop the 4.3 in it....
     
  3. reckedracing

    reckedracing TTIWWOP VIP

    Messages:
    21,057
    Likes Received:
    1,180
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    NY
    i'm ashamed of you...
    small block or leave it stock...

    vortec junk
    i hate those motors...
    they toss rods like ron jeremy in his golden years...

    we should drop a 302 in it and really fuck with the chevy lovers
     
  4. BodyDroppedNikes

    BodyDroppedNikes ...PENDEJO.... VIP

    Messages:
    10,593
    Likes Received:
    103
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    caught in a mosh...
    lol

    in all seriousness tho, have you checked the throttle cable to see if thats came loose?
     
  5. reckedracing

    reckedracing TTIWWOP VIP

    Messages:
    21,057
    Likes Received:
    1,180
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    NY
    yea, throttle cable is intact...

    its the fucking strangest thing in the world...

    it just doesn't make any sense

    keep the ideas coming though
     
  6. ScrapinSi

    ScrapinSi Senior Member

    Messages:
    3,292
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Feb 27, 2003
    4 cyl s10 tickers are KNOWN for HG leaks...

    Might want to look into that.
     
  7. kyleirwin

    kyleirwin Retired OG

    Messages:
    2,420
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Oct 24, 2002
    Location:
    Vegas
    Heh, I had the exact same truck... '97 s10, 2.2L, 5spd... and right about 135k it started doing the exact same thing! I couldn't figure out wtf it was either, I sold it for $700... total piece of shit.
     
  8. reckedracing

    reckedracing TTIWWOP VIP

    Messages:
    21,057
    Likes Received:
    1,180
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    NY
    it was the timing chain, it was fucked
    motor runs great now
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page