1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2000 civic si

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by redef91, Feb 7, 2012.

  1. redef91

    redef91 Senior Member

    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2005
    Location:
    Boston,Ma
    hondaswap Gods maybe you guys can help me with something that is driving me crzy, i currently purchased a skunk2 66mm alpha series TB. I followed the procedures on how too install it and measure the volts of the tps off the car as i seen the video on skunk2 website. i matched it as close as i could from the stock TB. so my problem would be when in gear 1,2,3, sometimes 4 it will surge between rpm 1500 too 2500 rpm, it will jerk my car when driving in traffic and makes me go crzy :-(. In neutral if i keep rpm steady at 2000 rpm it drop to 500rpm and go back to 2000rpm and so fourth till i give it more thortle, at idle it will idle perfect at 850 rpm :-(. mods too vechle are b16a2 engine with ITR head, PCT pistons, hondata s300 on ITR map, 370cc injectors, alpha series 66mm TB:confused:, brand knew ngk plugs and wires.
     
  2. redef91

    redef91 Senior Member

    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2005
    Location:
    Boston,Ma
    update on my s300 i checked tps % and with the car just on the on position it climbs to 100 % perfect ,but with car running it will only start to climb at about 2800 rpm on the tps % value
     
  3. RHDism

    RHDism Right Hand Drive guru

    Messages:
    259
    Likes Received:
    9
    Joined:
    May 1, 2011
    Double check all the sensors that were disconnected to install this TB.
    Also, seeing that you have external control devices (s300) , its possible there
    is a TPS communcation error.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page