1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

89 dx d16z6 swap runs like poo

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by mesa50w, Jan 28, 2009.

  1. mesa50w

    mesa50w New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2008
    Well i got it to run but just barely, pretty much dies when you hit the gas.
    relay is good
    have spark
    timing marks all line up
    no codes
     
    Last edited: Jan 28, 2009
  2. govic

    govic New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 30, 2008
    check your vacuum hoses
     
  3. D16SiHatch

    D16SiHatch New Member

    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    44
    Joined:
    Sep 7, 2007
    firing order? you'd be suprised how easy it is to mess this up sometimes lol
     
  4. LILBLKCRXSI

    LILBLKCRXSI New Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Oct 30, 2008
    tps? did u switch the outter wires ?
     
  5. austin20110

    austin20110 New Member

    Messages:
    1,272
    Likes Received:
    30
    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Northern Va
    obviously his tps works if it dies when he gives it gas dummy
    check firing order like d16 said
     
  6. mesa50w

    mesa50w New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2008
    firing order is right, new plugs new plug wires, I'm 99.9% sure he vac hoses are correct???
     
  7. Fernpatch

    Fernpatch Member

    Messages:
    572
    Likes Received:
    19
    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Bellingham,WA
    What ecu are you running and do you have a resister box for your injectors? Does it run any better about half throttle versus idle or WOT?
     
  8. mesa50w

    mesa50w New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2008
    p28
    no resister box
    obd1 injectors
    phantonic dpfi to mpfi harness with vtec and 02 senosr
    locash obd0 to obd1 jumper

    I've had 2 differant local honda guys say that they think its the dpfi to mpfi harness. They said to pull it and make my own. I guess thats my next step, or part the stupid thing out and be done with it

    nope it dose'nt run any better at wot
     
  9. Fernpatch

    Fernpatch Member

    Messages:
    572
    Likes Received:
    19
    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Bellingham,WA
    Pull your spark plugs back out and check them for deposits. Black soot indicates the motor is running rich. White chalky looking deposits indicate a lean condition. is there any smoke coming out of the exhaust?
     
  10. mesa50w

    mesa50w New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2008
    its running rich for sure the plugs have some deposits on them but not bad....I tune my STi so I'm pretty well educated on AFR's and EGT's. No smoke from the exhaust.

    Fernpatch thanks for helping I realy need it!! Rep power coming your way from me sir
     
  11. Fernpatch

    Fernpatch Member

    Messages:
    572
    Likes Received:
    19
    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Bellingham,WA
    Try checking the fuel pressure if you have a gauge. if you don't have access to a gauge than you can take some smooth jawed pliers and gently restrict the fuel line beteween the filter and the rail. If you can get it to run right with a restriction in the line than tuning the ecu to shorten you injector pulse width or running a adjustable pressure regulator could solve the issue. Also check IAT and coolant temp sensors as they are 2 of the primary inputs for fuel calculation in the computer. If you have access to a graphing multimeter or a Digital Osciliscope you can try sweeping you tps to see if it has any bad spots.
     
  12. Z6CRX

    Z6CRX übber ɐɾuıu etarip

    Messages:
    1,560
    Likes Received:
    33
    Joined:
    Aug 22, 2005
    Location:
    Pittsburgh, PA
    when you turn your key initially to the on position does the check engine light come on?
    Just making sure its not burnt out or just not working at all. I know its a bit after the fact, always good to double check.
     
  13. mesa50w

    mesa50w New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2008
    thanks guys!!!!

    yea the check engine light works
    Fern I'll try what u said thanks and rep power coming for both of you for the help...thank you guys
     
  14. Z6CRX

    Z6CRX übber ɐɾuıu etarip

    Messages:
    1,560
    Likes Received:
    33
    Joined:
    Aug 22, 2005
    Location:
    Pittsburgh, PA
    next thing i would check out is the wiring to the distributor. I do not remember the pins but there's 2 wires I swapped out one time when I rewired my CRX sometime back.

    Then again that would be throwing some codes..

    how long have you let it run before shutting it off or letting it die?
    I'm really not sure, swapping the map and tps sensor would cause similar issues sometimes, and sometimes take a few moments to throw a code.

    You could try to intentionally throw a code by unplugging the map sensor. Resetting the ECU involves pulling the hazard fuse for a few seconds and checking the codes there's a jumper near the passenger kick panel.

    If you can get your hands on another ECU see if it causes similar results.
     
  15. Z6CRX

    Z6CRX übber ɐɾuıu etarip

    Messages:
    1,560
    Likes Received:
    33
    Joined:
    Aug 22, 2005
    Location:
    Pittsburgh, PA
  16. mesa50w

    mesa50w New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2008
    Got it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    the locash jumper I bought was missing 1 wire and it had 2 wires switch..all for the dizzy....it runs great but what a pain it had been. the car is pretty pepE with the z6 in it. Thnaks again to all you guys that were posting and helping me out...you rock
     
  17. Z6CRX

    Z6CRX übber ɐɾuıu etarip

    Messages:
    1,560
    Likes Received:
    33
    Joined:
    Aug 22, 2005
    Location:
    Pittsburgh, PA
    good to hear you got that straightened out :D..


    missing wires tend to do crazy things to a car.
     
  18. George777

    George777 ^^ Likes Bewbies

    Messages:
    2,917
    Likes Received:
    61
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    With your mom
    I'm still a firm believer in the idea that if you can't fix it with a hammer it's an electrical issue.
     
  19. Z6CRX

    Z6CRX übber ɐɾuıu etarip

    Messages:
    1,560
    Likes Received:
    33
    Joined:
    Aug 22, 2005
    Location:
    Pittsburgh, PA
    I have actually fixed a computer with a hammer once.

    the card wouldn't fit into the ISA slot.... so i made it.

    it worked fine after that too.

    So hammers fix those electrical issues too.(it was sort of electrical)
     
  20. mesa50w

    mesa50w New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2008
    got everything back in the car drives, shifts great but I have a speed sensor cel on. I still have to get a cluster with a tach. Will that fix my speen sensor trouble?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page