1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

90 dx hatch z6 OBD 1 cutting out at part throttle..

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by goldgreen90ef, Dec 11, 2007.

  1. goldgreen90ef

    goldgreen90ef goldgeen90ef

    Messages:
    642
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Aug 19, 2006
    Location:
    cold ohio
    so i just got my ecu back from xenocron for my hatch, and it fixed my cel and the car runs. but the problem with it cutting out at partial and full throttle is still there. its converted to obd 1 and has a msd external coil, both i dont have much experiance with. the wireing for the distributor and coversion is a rats nest, and i think i wanna change backtoan internal coil.. any ideas??? suggestions??? its a 90 dx with a z6 coverted to obd1, thanks
     
  2. 90_EF_Hatch

    90_EF_Hatch Señor Member

    Messages:
    1,498
    Likes Received:
    41
    Joined:
    Oct 30, 2007
    Location:
    Dallas Texas
    I have a 90 dx hatch with a z6 too :)

    now ... I think im having a similar problem as you are. Does it fix when you full throttle it?
     
  3. goldgreen90ef

    goldgreen90ef goldgeen90ef

    Messages:
    642
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Aug 19, 2006
    Location:
    cold ohio
    yes and no..it seems to do it at part throttle more often, but is has done it at full throttle..
     
  4. 90_EF_Hatch

    90_EF_Hatch Señor Member

    Messages:
    1,498
    Likes Received:
    41
    Joined:
    Oct 30, 2007
    Location:
    Dallas Texas
    yeah ... thats what is happening to me ...

    from my understanding it is a problem with the MAP sensor on the back of the IM. I know mine is broken and its a common thing to break them during a motor swap. Check it out and see if it looks damaged and what not.
     
  5. goldgreen90ef

    goldgreen90ef goldgeen90ef

    Messages:
    642
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Aug 19, 2006
    Location:
    cold ohio
    the map is on the tb or on the fire wall, but i thought if it was that i would have a check engine light, but ill check it out, thanks
     
  6. goldgreen90ef

    goldgreen90ef goldgeen90ef

    Messages:
    642
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Aug 19, 2006
    Location:
    cold ohio
    iac valve is on the back of the im....
     
  7. 90_EF_Hatch

    90_EF_Hatch Señor Member

    Messages:
    1,498
    Likes Received:
    41
    Joined:
    Oct 30, 2007
    Location:
    Dallas Texas
    ... hmmm ... well then im right here with you asking the questions lol. If i find anything out ill definatly let you know :)
     
  8. goldgreen90ef

    goldgreen90ef goldgeen90ef

    Messages:
    642
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Aug 19, 2006
    Location:
    cold ohio
    do you have a check engine light? if u do whats it for?
     
  9. 90_EF_Hatch

    90_EF_Hatch Señor Member

    Messages:
    1,498
    Likes Received:
    41
    Joined:
    Oct 30, 2007
    Location:
    Dallas Texas
    I have one ... but im 90% sure its because my o2 sensor wires are cut ;) ... other than that i havent checked it. but yes it is on
     
  10. goldgreen90ef

    goldgreen90ef goldgeen90ef

    Messages:
    642
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Aug 19, 2006
    Location:
    cold ohio
    anyone else...amy ideas?
     
  11. goldgreen90ef

    goldgreen90ef goldgeen90ef

    Messages:
    642
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Aug 19, 2006
    Location:
    cold ohio
    well i fixed the distriutor wires that looked like shit, but that didnt fix my problem..im 90% sure it needs a distribuor or coil...
     
  12. sasinorm01

    sasinorm01 New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 13, 2007
    i have a dx sedan with a z6 swap and i have that same problem like 2 minutes after start up it starts to idle really ruff the shut off....unless i rev it awhile then it runs right ...dont know what that might be
     
  13. 90_EF_Hatch

    90_EF_Hatch Señor Member

    Messages:
    1,498
    Likes Received:
    41
    Joined:
    Oct 30, 2007
    Location:
    Dallas Texas
    looks like we have a common problem ...
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page