1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

90 Integra help needed

Discussion in 'Integra' started by detailer57, Jan 13, 2008.

  1. detailer57

    detailer57 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2008
    Location:
    Surpsrise AZ
    We now have a 90 Integra.
    We are experiencing the following problems.
    First the car sat for a while, so the fuel was not the best. It had a 1/4 tank of fuel, we added premium unleaded, fuel additive, new plugs.

    1) Sometimes the car cranks and does not start, spark, yes, fuel, seems to be. I can smell it when I open the air box.
    Sometimes it starts no problem. Once running, it is fine. Runs good, but can still tell the car needs to be driven.

    2) Radiator fan will not turn off. This started after we degreased the engine.

    Question.
    I have not yet looked to see what type of diagnostic connector it has.
    I have a program in my pc to diagonse my 89 Chev. I have the cable that connects to the diagnostic terminal in my Chev. Is the Acura the same.
    Where do I go to acquire codes etc.

    Any help would be great.

    Mark
     
  2. ls/vtechatch91

    ls/vtechatch91 New Member

    Messages:
    339
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 16, 2006
    Location:
    washington
    is it throwing any codes??? adjust the distributor a lil
     
  3. detailer57

    detailer57 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2008
    Location:
    Surpsrise AZ
    If I knew how to check the codes I would.
    Car is fuel injected.
     
  4. whiterabbit06

    whiterabbit06 Why oh why didn't I take the blue pill? VIP

    Messages:
    1,472
    Likes Received:
    312
    Joined:
    Oct 27, 2007
    Location:
    Crestview, Fl
    On the passenger side under the dash lift the carpet and the ECU is there. If it has it there should be a little round hole it it and when the car is on if it is throwing any codes you will see a red LED light up in the hole. In the reference section of these forums is a list of codes.
     
  5. detailer57

    detailer57 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2008
    Location:
    Surpsrise AZ
    Thanks.
    i will do that when I get home.
     
  6. ls/vtechatch91

    ls/vtechatch91 New Member

    Messages:
    339
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 16, 2006
    Location:
    washington
    i'd try adjusting the ditributor... cuz when i went and picked up my 93 coupe it owuld start right up then wouldnt start at all... would turn over but not start... try adjusting it.. it would take like 2 min....
     
  7. detailer57

    detailer57 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2008
    Location:
    Surpsrise AZ
    It is fuel injected. Not carbed.
     
  8. ls/vtechatch91

    ls/vtechatch91 New Member

    Messages:
    339
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 16, 2006
    Location:
    washington
    ya u can still adjust it... i own a 91 integra.... u can advance the timing and retard it...
     
  9. detailer57

    detailer57 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2008
    Location:
    Surpsrise AZ
    I know you can adjust the distributor/timing. But how would that cause an intermitant starting issue.
     
  10. ls/vtechatch91

    ls/vtechatch91 New Member

    Messages:
    339
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 16, 2006
    Location:
    washington
    cuz like u said the car hasnt ran for awhile try advancing it while someone is turning it over.. i had the same problem with my 93 coupe when i went to go picked it up cuz the guy bought it from a auction and didnt know shit about cars.... it would turn over but wouldnt start... so i adjusted the ignition timing a lil and started right up everytime... try buying new plugs and stuff do the basic tune up... and if that doesnt work then start to look at other things...
     
  11. LS_VTEC

    LS_VTEC you get the BRAKE

    Messages:
    2,616
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Dec 11, 2007
    Location:
    NJ
    Most importantly, clean out all the engine harness connector plugs and make sure they are dry when you put them back on. Than check the cables for the starting/charging systems. Battery to ground, battery to alternator, to starter... etc. Make sure the connections are clean and not loose.
     
  12. detailer57

    detailer57 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2008
    Location:
    Surpsrise AZ
    Did all of the above except advance/retard the timing.

    I did all the basic stuff. What I am looking for is some insight as to the odd-ball things.
     
  13. ls/vtechatch91

    ls/vtechatch91 New Member

    Messages:
    339
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 16, 2006
    Location:
    washington
  14. 91integra91

    91integra91 1# shifter

    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 17, 2006
    Location:
    GTA/ONTARIO/CANADA
    Yeah Serious It Will Help I Use To Have A 91 Integra And I Advanced It Just A Bit And Got Someone Else To Start It...it Cranked An Boggleded A Bit And Then Started Took A Bit
     
  15. b16GSR

    b16GSR B Series Guru

    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 19, 2007
    I have the same car and i had the same problem with it not starting. It is the main fuel relay underneath the dashboard. Where exactly it is, i do not know but that will cure the problem.
     
  16. detailer57

    detailer57 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2008
    Location:
    Surpsrise AZ
    this thing has got me so pissed.
     
  17. 90DAteg

    90DAteg JDMadness

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 23, 2008
    Location:
    Winder (GA)
    So you changed the plugs.. May-b you shlould try new wires to
     
  18. Justin66

    Justin66 The Hondaswap Canadian

    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Dec 25, 2007
    Location:
    Peterborough, Ontario
    1. Have you used up all the bad gas yet? Maybe you have a small gas leak?

    2. Check the fan relay and fuse.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page