1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

91 civic si with a b16a sir motor swap.

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by Ryma, Dec 18, 2007.

  1. Ryma

    Ryma Member

    Messages:
    239
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 1, 2006
    Iam wondering which harness from rywhire do I need to make an obd0 91 civic si a obdo b16. Do I need just the dizy harness? will I have to repin the ecu plug for the vtec ecu?
     
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    umm im not sure but i dont think you need anything but to run a extra wire for vtec
     
  3. wagovanb16man

    wagovanb16man i

    Messages:
    136
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 6, 2007
    Location:
    Tennessee
    Sounds like you should email Rywire and ask them.
     
  4. Ryma

    Ryma Member

    Messages:
    239
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 1, 2006
    Ok I will email them, The descrip for the wire set I was looking at says.

    This subharness will add wires for your VTEC Solenoid, VTEC Oil Pressure Switch, 2nd Oxygen Sensor and Knock Sensor to your 88-91 CRX HF/Si.
    This is ideal for a b16a swap.

    So if I plug the b16 ecu into the stock harness it will run?
     
  5. wagovanb16man

    wagovanb16man i

    Messages:
    136
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 6, 2007
    Location:
    Tennessee
    It should run everything but VTEC if you have a Si..

    You should need just that subharness, then you will have to wire it in at the ECU, but it's a piece of cake..

    But I would let Rywire respond before buying it, they are the experts.
     
  6. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    you can always wire the vtec yourself..but rywire makes it so much damn easier
     
  7. Ryma

    Ryma Member

    Messages:
    239
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 1, 2006
    Heres the email I sent them.

    -----------

    I was looking at this wire set.

    http://rywire.com/store/8891-hfsi-obd0-vtec-subharness-p-119.html?osCsid=98c674a2517b042e6fd9d42ea3d9e6f4

    I was cureious as to if I was to use that for an obd0 b16 swap(in a 91
    civic si) what other wire set will I need to run the b16 ecu on the
    stock ecu harness?


    -----
    Heres what I got back

    Nothing, that's all you need to add to your stock Si engine harness to
    run the PR3 or PW0 ECU.
    Keep in mind you do not install the OBD0 B16 engine harness in your car,
    it's trash.

    Does that sound right? do I still have to repin the ecu harness?
     
  8. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    they have a phone# as well
     
  9. wagovanb16man

    wagovanb16man i

    Messages:
    136
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 6, 2007
    Location:
    Tennessee
    They are saying to use your stock Si harness, then add their VTEC wiring to it, and re-pin the ECU..

    Thats all you have to do.
     
  10. Ryma

    Ryma Member

    Messages:
    239
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 1, 2006
    Is there a straight forward guide to change the pin outs?

    I looked at the one on here and got lost.
     
  11. wagovanb16man

    wagovanb16man i

    Messages:
    136
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 6, 2007
    Location:
    Tennessee
    Rywire should send you one if you buy the wiring.. If not..

    Rywire - Online Store

    Here is a pinout of the ECU incase the Rywire was difficult to see..

    [​IMG]

    Thats how I wired mine.
     
  12. 91_civic_si

    91_civic_si New Member

    Messages:
    657
    Likes Received:
    7
    Joined:
    Jul 10, 2007
    Location:
    Wasilla, Alaska
    It is so easy to just do it yourself. Just use your stock harness and add wires for the knock sensor, vtec, and 2nd o2 sensor.
     
  13. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    i bought the obd0 to obd1 harness..i have a CEL on now but the toggle i wired to check trouble codes just makes the light go out..no flashing..wtf?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page