1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

91 crx si b16a bogging code 6,9,10

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by 91Sib16a, Nov 4, 2009.

  1. 91Sib16a

    91Sib16a New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 31, 2009
    Location:
    Chattanoga Tn
    hey i got a 91 crx with jdm b16a obd0 with pw0 ecu it's throwing code 6 which i know is my coolant temp sensor and 9 which is my cyp sensor and code 10 which is my iat sensor. changed the cts and iat but the car still bogs sometimes but not all the time i know you cant change the cyp sensor so should i just change the dizzy? anyone have any other ideas? it seems like i have no power know and its throwing the cyp dizzy code still.

    Thanks,
    Andrew
     
  2. eman13

    eman13 New Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 12, 2008
    Location:
    SOCAL
    mine use to do that it was my cam sensor, sometimes it would bog down or wouldn't rev high enough.
     
  3. 91Sib16a

    91Sib16a New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 31, 2009
    Location:
    Chattanoga Tn
    i changed the dizzy and still same problem then noticed the engine timing is off by like 3 teeth on the crankshaft pulley resetting the timing now hopefully this will stop everything i was told the timing being off can throw the cyp sensor also.
     
  4. 91Sib16a

    91Sib16a New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 31, 2009
    Location:
    Chattanoga Tn
    timing set still throwing code 6,9,10 but all the power is back and no more bogging! any ideas anyone :confused::confused::confused::confused:
     
  5. 91_stylin_civic

    91_stylin_civic Member

    Messages:
    349
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Oct 17, 2008
    Location:
    New Jersey
    did you clear the codes after you reset the timing?
     
  6. 91Sib16a

    91Sib16a New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 31, 2009
    Location:
    Chattanoga Tn
    ya i did. think its my harness ecu is good all wires on the ecu are right so gonna try the harness
     
  7. kidkg24

    kidkg24 New Member

    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 17, 2009
    Location:
    west
    my 1990 civic with a 1998 ls swap was doing the same thing with codes 3,7,9.. I changed everything with parts from another car i had, and still same codes... I then said forget the head ache, and went to the auto parts store.. Bought some 60 ft. wire. Ran New wires from the ecu to the plug where the engine harness hooks in.. checked for any breaks in the engine harness. When I ran the new wires, and taped them up so the look all nice. went on my first test drive. " NO MORE CODES, AND NO MORE BOGGING" i'm going to call it a wiring problem.
     
  8. honda ed6

    honda ed6 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 20, 2011
    code 6-9-10 d16a6

    Hey so when you did that no more problems with the code after?
    because i'm having the same problem and i'm getting crazy up in here pfff
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page