1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

91 crx si with ls/vtec problem

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by 01silvercummins, Jan 21, 2012.

  1. 01silvercummins

    01silvercummins New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 1, 2012
    the problem that i am having with my car is that when ever you try and drive it on the highway for an extended period of time(more than 30min) it starts acting up. Its hard to explain but the best description i can think of is that it almost acts like it is loading up and bogging down for example you can be in 5th going 65 and not move the gas pedal and it will act like its bogging down and start slowing down and then if you move the pedal it feels like it pulls hard back up to speed and then will drive fine for another minute or so and do it again. Its very annoying trying to drive anywhere on the freeway but it drives perfect in town. I'm thinking that there might be a messed up sensor but not sure. Any help is greatly appreciated thanks
     
  2. FLounder

    FLounder power hungry VIP

    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    137
    Joined:
    Jun 11, 2008
    Location:
    north palm beach, FL
    I could be wrong but it could be the TPS acting up. Strange how it only does it on the highway. Do you have a CEL on?
     
  3. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    this ^^^^

    do the tps check with a volt meter and see what voltage you get at WOT and a gradual increase.
    *looking for thread to paste*
     
  4. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
  5. 01silvercummins

    01silvercummins New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 1, 2012
    Thank you so much for the help. I kinda was already thinking the TPS could be the problem but there is no CEL. Thank you for the link, im going to pull it apart tonight and check it out and see if the TPS is bad or just not adjusted. Thank you again for the help.
     
  6. FLounder

    FLounder power hungry VIP

    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    137
    Joined:
    Jun 11, 2008
    Location:
    north palm beach, FL
    I have seen the TPS do weird stuff without throwing a CEL.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page