1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

92 si engine swap

Discussion in 'Prelude' started by port3s, Aug 22, 2008.

  1. port3s

    port3s New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 22, 2008
    Hey guys, ive got a Prelude si 2.3L 4ws i want to change my 2.3L engine to a 2.2L VTEC whats the best way to do this?

    ive seen for sale a new H22A motor for 2.5K is this a decent price comes with ECU.

    any advice?
     
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
  3. port3s

    port3s New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 22, 2008
  4. port3s

    port3s New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 22, 2008
    can i just drop the H22A motor with the ECU into the car or do i need to change anything else like breaks, suspension or anything else??


    also any idea where i can get a H22A motor cheap..
     
    Last edited: Aug 22, 2008
  5. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    you dont have to tyou can even use your stock trans, just get the motor and ecu and your ready. and yea read my first post lol
     
  6. port3s

    port3s New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 22, 2008
    thanks alot mann... verry berry!! lol tnx

    do u recomend a H22A motor or something else? bigger, more powerfull
     
  7. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    well if you got deeep pockets id go with the k20a but the h22a is easy and cheap to put in that car
     
  8. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    Why would you need to change the breaks or suspension? The motor is almost exactly the same size and weight as your current one, and it will bolt up to the existing transmission as well. If you want to upgrade those things you can, but there's no need to otherwise...
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page