1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

'93 Accord cold start problem

Discussion in 'Accord' started by magna, Nov 17, 2007.

  1. magna

    magna New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 12, 2007
    '93 Accord cold start problem 210,000 miles , Engine F22A6
    Installed a new cold start valve but still have a cold start problem
    every cold start. Also poor Idle , surge at idle but car drives ok
    Engine light is not on
    may I add that this is not a cold weather issue , it is every time the engine has cooled down. Even after one or two hours, or less during the day, I have this problem. I am a mechanic, and seem to be stumped. :confused:I have done all the basic things- new plugs, etc..
    I am not familiar with the on board diagnostics, such as, how to retrieve codes from this age vehicle. But the engine light is not on. Sometimes, like over night, or more, if I give it a squirt of starting juice it helps very much, but I do hear the fuel pump cycle like it should. Do not know what to do next!!

    ANY SUGGESTIONS?
    Thank you
     
  2. accord92lx

    accord92lx New Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 13, 2007
    Location:
    sco-town
    your battery could be going dead test it and then if it is bad get a new battery and check your alternator that could be going bad also...keep me posted on this issue im pretty sure its your battery or alternator not enough cold cranking amps to start it
     
  3. norcalgsr

    norcalgsr Honda Master Technician

    Messages:
    1,168
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Oct 10, 2007
    Location:
    NorCal
    To check codes you need to jump the service connector (2 wires in a green plug in the passenger kick panel area) and count the flashes from the check engine light if there are any. You can find more info from the reference section of this site as to how to count the flashes and determine which codes you have.

    What specific problems are you having with starting? If it is surging at idle bleed your cooling system to start and check the fast idle valve to see if it is within specs.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page