1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

94 civic HB with B16

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by wisemansoji, May 2, 2004.

  1. wisemansoji

    wisemansoji Senior Member

    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 17, 2002
    I put a 2000 b16b2 in my 94 HB CX every thing works but the speedo. How can I get it to work all the wires are hooked up but it doesn't work, I was told its because the newer speed sensor is a different Ohms or hertz or somthing like that. Is there a way to modify the new sensor with an older sensor
     
  2. turboB20hatch

    turboB20hatch Senior Member

    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 2, 2004
    Location:
    pacific nw
    aaaaaaa b16b :hitit:
    i duno how to help u tho
     
  3. turboB20hatch

    turboB20hatch Senior Member

    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 2, 2004
    Location:
    pacific nw
    wait.. r u running it obd2 in your obd1 car ?
     
  4. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.

    You mean B16A2?

    And no, they should be the same.
     
  5. wisemansoji

    wisemansoji Senior Member

    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 17, 2002
    yah sorry typo b16A2 yah I converted my car to odb2
     
  6. turboB20hatch

    turboB20hatch Senior Member

    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 2, 2004
    Location:
    pacific nw
    you so should have kept it odb1
     
  7. civic_types

    civic_types Senior Member

    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 28, 2004
    I'm running a 93' cx, with a 92'B16a SIR2(obd1) same problem, and it was the Vehicle Speed Sensor, plus I'm running a GSR dash which also had a bad connection(behind the speedo). That's what did it for me.

    I'd put my money on the vehicle speed sensor and if you converted your car to obd2. Then get an obd2 VSS. Work the bug out dude cause your VTEC wont work.
     
  8. wisemansoji

    wisemansoji Senior Member

    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 17, 2002
    My V tec works fine. the Vss is from the SIR so it would be a obd2 sensor
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page