1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

94 civic over heating issue.

Discussion in 'Forced Induction' started by skaraider, Jul 5, 2012.

  1. skaraider

    skaraider New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2012
    alright so i have a b17 with a hydro gsr trans, with a t70 turbo on the car.
    the car over heats, it cools when it sits and it over heats when Im driving it.

    it has a New Radiator
    New thermostat, New hoses,
    Compression check is 210 + - 5 on all cylinders
    15psi Pressure test on radiator and cap is good both held psi
    Detergent has been put through the system to clean it, its been flushed
    Timing has been checked its on.
    New ECT
    new Coolant temp sending unit sensor
    The car has a bigger rad, It has a fan on the front pushing are into the engine bay and the stock fan with shroud on the back pulling the air in from the front.

    I don't have a flow issue, compression issue, thermostat issue, Pressure test of the cooling system + cap came back good, im bleeding all the air out and still can't figure this out, the neddle never moves past what it shows in the picture, the coolant doesn't over flow, it also doesn't boil. Im running 50/50 + water wetter.



    and here are some pictures and videos.

    [​IMG]
    [​IMG]
    VID 20120704 104803 - YouTube
    VID 20120704 112538 - YouTube
    VID 20120704 142721 - YouTube
    If someone could please help that would be great.
     
  2. skaraider

    skaraider New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2012
    oh and my spark plugs look like this
    [​IMG]
     
  3. skaraider

    skaraider New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2012
    also running walbro 255 fuel pump and stock injectors No tune, wasn't gonna tune it till I got the temp down.
     
  4. skaraider

    skaraider New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2012
    and no coolant is being lost, oil is regular color. no smell out of the exhaust either.
     
  5. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,416
    Likes Received:
    152
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    You can "try" to drill some small holes in the thermostat so there is some water exchanging all the time. Some turbo guys do this. But others say its important to let the water in rad cool off before its "exchanged"

    Also....you can get a thermo that opens up at a lower temp. The turbo may be heating things up too quickly.

    Will it heat up under normal low rpm highway drives?
     
  6. skaraider

    skaraider New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2012
    Thermo stat is 180 temp and it always over heats unless i start the car and let it idles
     
  7. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,416
    Likes Received:
    152
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    You have no leaks and saw the video of the water hose. But how about the water pump? I'm running out of ideas :what:
     
  8. skaraider

    skaraider New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2012
    water pump is fine, i posted the pic about that also. the timing belt turns it and everything is good, nothing is loose on it. I can't figure it out:(
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page