1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

96 civic/ob1 p30ecu/96 civic dx harness

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by thistoeun, May 3, 2007.

  1. thistoeun

    thistoeun New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 26, 2007
    i found the schematic of the wiring on the ob1 p30 ecu on the sir b16a second gen. and the obd2 civic lx(non vtec) wiring harness. i did connect the vtec pressure switch and vtec solenoid right but the vtec isnt working. what do i have to do? is there a valve sensor or something thatll allow the pressure switch and vtec solenoid to work that i dont know about. please help.
     
    Last edited: May 3, 2007
  2. killercannible

    killercannible Senior Member

    Messages:
    633
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 17, 2005
    You left out some key info, you are running an obd1 b16 motor in you obd2 non vtec civic right? So i assume you are using a jumper harness to use the obd1 p30 ecu and you ran the wires for vtec into the jumper harness correct? Well if you are still not getting vtec than you must have messed up the wiring somehow. Did you run the wires before the jumper harness or after? Need more info to help.
     
  3. thistoeun

    thistoeun New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 26, 2007
    nope

    no i have an obdII to obdI conversion. and theres this site about the ecu. obdI motor with obdII harness (nonvtec) with conversion kit to obdI ecu. the ex harness works well vtec starts at 4500 but this dx/lx harness has no vtec (the car did sit for a month or so)the ex harness is gone tho. a cousin says its the solenoid itself.but ill see. test and tune.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page