1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

96 prelude F22A to H22A swap

Discussion in 'Prelude' started by BB4prelude, Feb 16, 2010.

  1. BB4prelude

    BB4prelude New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 16, 2010
    I just bought my H22a and was wondering about the wiring harness. can i use the same harness from the F22 for the H22 or no? I was wondering because the header on my F22 is actually for an H series Motor so if that works and if you can swap an H series head onto an F series bottom end wouldnt i be able to use the same wiring harness minus the fact i would have to add in the Vtec wiring to the ECU and what not. Any help would be great to help me figure this out.
     
  2. BB4prelude

    BB4prelude New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 16, 2010
    Oh and if anyone needs a bare H22 bottom end i have an extra clean one.
     
  3. powerdriverh22

    powerdriverh22 Senior Member

    Messages:
    825
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Location:
    spfld, mo
    as long as both motors are the same obd the harness will work just fine
     
  4. BB4prelude

    BB4prelude New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 16, 2010
    and how does one figure that out? I just bought the motor from a buddy in the military and pretty much the only thing i know about it is that its a jdm h22a and i got a super good deal on it with lots of extras to go with it...
     
  5. powerdriverh22

    powerdriverh22 Senior Member

    Messages:
    825
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Location:
    spfld, mo
    91-95 is obdI
    96+ is obdII
     
  6. BB4prelude

    BB4prelude New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 16, 2010
    hmm ok i guess ill have to figure out what year car that H22 came out of. By the way powerdriver how much for those s2p1 cams?
     
  7. TurboDave

    TurboDave New Member

    Messages:
    74
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Feb 23, 2010
    Location:
    Eastern, CT
    you can just look at the ecu connector for the computer it came with and know what OBD it is.
    [​IMG]
     
  8. kgh22accord

    kgh22accord New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2010
    do you still have the block and would you be willing to ship it
     
  9. LEURY

    LEURY New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 15, 2010
    i need honda prelude automatic 96 vtech computer

    I swap my single cam engine for 99 prelude automatic vtech evething work perfect but the vtech doent work because I NEED THE COMPUTER and I looking for a 96 honda prelude automatic vtech but I dont know the number of the do you know which number I know
     
  10. LEURY

    LEURY New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 15, 2010
    i need honda prelude automatic 96 vtech computer

    can you talk me which computer I need I want to know the number
     
  11. moemoe

    moemoe PRELUDE JDM

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2008
    Location:
    san antonio tx
    If you swap a h22a on a 96 prelude f22a the only problem you would have is the connection on ur dizzy it wont match because h22a is (internal coil) and the 96 harness is (external coil) on less u have a obdII h22a jdm.Then if is a obdI engine u would need a p13 ecu. and would need a ecu jumper harness.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page