1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

99 B16a2 into a 96 EK coupe.

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by namoper, Jul 29, 2008.

  1. namoper

    namoper New Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2008
    Ok I have just swapped a 99 b16a2 out of an EM1 into a 96 ek coupe. The coupe had the d16y7 in it. The problem I am having is the ecu from the em1 had one extra gray plug that does not seem to be in the harness in the 96 coupe. I was wondering if it needs a conversion harness but both cars should be obd2 as far as I know. I am new to this so any help on this would be great. I can post pics of the plugs if needed.

    Thanks in advance.
     
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    the 96 is a obd2a the 99 is a obd2b the ecu ports are gonna be different
     
  3. namoper

    namoper New Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2008
    So can I just get a harness to convert it over or do I need to get another ecu for it.
     
  4. thetunersource

    thetunersource New Member

    Messages:
    69
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Mar 28, 2008
    which ecu are you using?
     
  5. namoper

    namoper New Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2008
    Its the stock ecu out of the EM1. Not sure what the number is.
     
  6. 1dmty

    1dmty New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 27, 2008
    what you need is a jumper harness. I'd stick with your stock ecu and get it chipped. But its all you man, just giving you my opinion.
     
  7. namoper

    namoper New Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2008
    where would I get the jumper harness. I just want to get it sorted and back on the road.
     
  8. ilubmyEG

    ilubmyEG New Member

    Messages:
    308
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 26, 2007
    Location:
    Utahrded, united states
    your going to want to get a obd2b to OBD1 jumper harness if your wanting to chip your car. OBD2 ecus cannot be chipped or reprogrammed.
     
  9. namoper

    namoper New Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2008
    Ok so if I get a p28 ecu thats chipped and a conversion harness I should be sorted at that point. There is no near by me as I am in the UK who chips ecu's so I will have to buy one allready done. Can anyone sugest a good place to get one in the USA. Thanks
     
  10. ilubmyEG

    ilubmyEG New Member

    Messages:
    308
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 26, 2007
    Location:
    Utahrded, united states
    Are you running just a stock b16a2? If so, it would be pretty easy to get that :) chipped or virgin ecu.
     
  11. namoper

    namoper New Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2008
    yea its a stock b16a2. But no body in the uk chips ecu's that isn't charging an arm and a leg. Its cheaper to get one from the usa and ship it here. Just need to know where.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page