1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

99 ek with ls vtec problem

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by solobomber, Feb 1, 2008.

  1. solobomber

    solobomber New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 13, 2007
    hello everyone
    ok so heres my story. recently i build a ls vtec motor using a b18a1 block and a b16a2 head also a gsr tranny. im running the obd2 si ecu. heres the problem with my motor it started just fine but with high rpms and it wont idle for jack squat. Its not showing any engine code what so ever until i unplug a sensor. i by passed the crank angle senser re wired the distributor but i broke my knock sensor :mad: and its currently not plug in can anyone give me some ideas to where the problem might be at:(
     
  2. solobomber

    solobomber New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 13, 2007
    so now i found the problem i use a code scanner and the scanner is throwing p0505 iac system. ive checked the iacv but nothing idk what else to look for help
     
  3. xlasianizelx

    xlasianizelx New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 3, 2008
    try replacing the idle air control valve, or clean it, and if you have time, clean out the intake manifold, throttle body, and intake sensors...
     
  4. gsronroids

    gsronroids New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 13, 2007
    Location:
    germany
    you can clean the iac with simple carburator cleaner just make sure you dont misplace any of the little screens or rubber seals that tend to pop out
     
  5. custompainter

    custompainter drive it like U stole it

    Messages:
    597
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jan 16, 2007
    Location:
    central CT
    i just fixed the same problem .:FFS TechNet:.
    use this link and scroll down to the OBD2 A or B and do the three-wire IACV repin

    i had a high ideal and the CEL was coding for a IAC problem did this wire switch this morning and it dropped the ideal down and it's been running great all day
    hope this helps
     
  6. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    you will blow that engine if you keep using that ecu.
    buy a chipped p28 or = and have them remove all the sensors you can (if you dont ref)
     
  7. killercannible

    killercannible Senior Member

    Messages:
    633
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 17, 2005
    In any state it is hard to get it smogged by tailpipe instead of plugin for obd2. However if you ask some garages are happy too and it is legal. Run obd1 and unless your in cali keep looking for a garage that will tailpipe it for you.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page