1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ACID

Discussion in 'Members' Lounge' started by Smonkeyboy, Feb 1, 2004.

  1. Smonkeyboy

    Smonkeyboy Senior Member

    Messages:
    2,775
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Spokane, WA
    i just downloaded ACID pro 4.0f today, and have almost no idea what im doing, but i want to make some techno, and i know ACID is a good program to use.

    so basically if anyone on here is fluent in ACID or has some idea on how to make tracks from scratch, hit me up on the PM, or just drop a line here.

    thanks
    -Scott
     
  2. civicious

    civicious FüK-VTEC VIP

    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    629
    Joined:
    Jun 15, 2003
    Location:
    Houston, TX
    its a loop program. you gotta use samples.

    the electronica shit i posted waaaay back was done with acid.


    get a triton or somethin and make your own samples, then load them to your comp.
     
  3. TommyTheCat

    TommyTheCat Gonzo Scientist

    Messages:
    1,248
    Likes Received:
    11
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Minneapolis, MN
    Just for starting, search for like "acid samples" or go to sonic foundry's website and try to dl some of their samples or even the preassmbled sample packages (has like 8 tracks and a sample project for them). It'll give you an idea of how to start.
     
  4. jeffie7

    jeffie7 Wrong Whole! VIP

    Messages:
    12,930
    Likes Received:
    734
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Maryland

    If you have a few grand to throw away then go get a triton

    then you said to use it for making samples? wtf just use the samples it comes with if not make your own samples using a cheap keyboard

    but since you said you just downloaded acid chances are you're not willing to pay money for it "both the program and board" =)


    check out

    http://www.modarchive.com/

    www.modplug.com

    there's also tons of "COST MONEY" programs that let you use software samples so theres no need for a keyboard/rackmount

    I love owning hardware VS software but it takes money....

    the Triton keyboards range from $2000-$3500 bucks the rackmount goes for $1500 stick with software unless you want to take music somewhere other then just a hobby

    you should also look into Fruity Loops "google it" thats a very easy program to use IMO
     
  5. Smonkeyboy

    Smonkeyboy Senior Member

    Messages:
    2,775
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Spokane, WA
    thanks guys, that modarchive site is pretty nice.

    yeah, this is just an "im bored and want to make music" thing, so im not trying to be serious.

    the nice thing about acid is, Sony will let you download the full version of the program, and if you have a serial # then the whole program works, if not you just get the sample verson.

    30sec + google = ACID 4.0f KeyGen :ph34r: :D
     
  6. asmallsol

    asmallsol Super Moderator

    Messages:
    8,074
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Houghton/Livonia Michigan
    lol, I thought this thread was going to be about something else.
     
  7. kyleirwin

    kyleirwin Retired OG

    Messages:
    2,420
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Oct 24, 2002
    Location:
    Vegas

    :lol: :withstupid:
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page