1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Aftermarket RPM gauge wiring??

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by hondachb16, May 27, 2007.

  1. hondachb16

    hondachb16 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 9, 2007
    Location:
    Willaimsburg, VA
    Im finnaly going to wire up my tahcometer and I got all 4 wires through the firewall and under the hood, now can anyone tell me how to wire it?
     
  2. hondaman85

    hondaman85 Large Member

    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 23, 2007
    Location:
    C town
    What year civic
     
  3. hondachb16

    hondachb16 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 9, 2007
    Location:
    Willaimsburg, VA
  4. hondaman85

    hondaman85 Large Member

    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 23, 2007
    Location:
    C town
    theres a wire harness on the driver side not the main one if I rember but look for a plain blue wire thats your signal and put your power and ground any where you want
     
  5. hondachb16

    hondachb16 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 9, 2007
    Location:
    Willaimsburg, VA
    Yeah I have a red wire, a green, black, and another black. Which one goes to the plain blue one?
     
  6. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    the signal wire goes to the blue wire. That wire is most easily loctated on the driver's side shock tower where the engine harness has large connecters to the car harness.
     
  7. sleepercivic69

    sleepercivic69 New Member

    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 7, 2006
    you need to find out what wires are what cause every model is different. i just installed on last week and i had a black, blue, pink and white wire. try lookin up the brand and find out what wires they are so you wont mess up your tach
     
  8. hondachb16

    hondachb16 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 9, 2007
    Location:
    Willaimsburg, VA
    Yeah cause I bought the car a while ago from one of my managers at work and the gauge and pods were already in it im just now wiring it up. So ill try to find a manual for it
     
  9. hondaman85

    hondaman85 Large Member

    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 23, 2007
    Location:
    C town
    Well check online some times you can find them online but Id say red power green signal one black ground one black power for back light
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page