1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Arp Head Studs

Discussion in 'Engine Building' started by noobvang, Jun 12, 2003.

  1. noobvang

    noobvang Senior Member

    Messages:
    382
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 30, 2003
    Location:
    Twincities, MN
    Putting ls/vtec together with ARP head studs. Went looking in there site for some specs but came up nothing. Would like to know how much should I tourqe the head studs. Should I go factory spec? (63 ft/lbs.)
     
  2. knowledge

    knowledge Senior Member

    Messages:
    1,410
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Beale AFB, CA
    Yes torque them to factory specs.
     
  3. Ryan C

    Ryan C Junior Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 12, 2003
    i ran into the same problem...i called arp they said it was up to the mechanic...all they said was make sure you do it in at least 2 stages... so i did factory shit and it worked fine. make sure you use the moly lube
     
  4. pills_PMD

    pills_PMD Super Moderator

    Messages:
    4,232
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    New Albany, OH
    NO NO NO!!!

    using arp moly lube torque them to 72 ft lbs

    or using 30wt motor oil it's like 83 or so ft lbs.

    but make sure it is in 2 stages
     
  5. noobvang

    noobvang Senior Member

    Messages:
    382
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 30, 2003
    Location:
    Twincities, MN
    Got It!

    Thanks folks! :worthy:
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page