1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

b16 cams

Discussion in 'Engine Building' started by 2000sivtec, Oct 19, 2009.

  1. 2000sivtec

    2000sivtec New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 15, 2009
    I have b16 what cams would I have to get. So that its sounds like its cammed
     
  2. double0Si

    double0Si ლ(ಠ益ಠლ) VIP

    Messages:
    8,605
    Likes Received:
    585
    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Columbus, Ohio
    Skunk2 Pro 3s should do it. Just know you're going to need a whole new valvetrain with the kind of lift and duration you want. And not like its just a good idea to get it, you WILL NEED it.
     
  3. 91_stylin_civic

    91_stylin_civic Member

    Messages:
    349
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Oct 17, 2008
    Location:
    New Jersey
    I think it still idles normally with the stage 3 cams someone correct me if i am wrong
     
  4. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    Toda VTEACKH killers will make it sound like it has some cams in it.
     
  5. double0Si

    double0Si ლ(ಠ益ಠლ) VIP

    Messages:
    8,605
    Likes Received:
    585
    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Columbus, Ohio
    Yea just saw that. I thought it was just 1 and 2. Guess you gotta go custom. Overlap doesn't make power in an engine that makes most its power on compression and high revving. So not many companies care to make a cam for it.
     
  6. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
    simple ITR cams will do the trick..
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page