1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

B16A ecu?

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by ef_hatch, Mar 10, 2004.

  1. ef_hatch

    ef_hatch Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 6, 2003
    ok. i tried plugging in my ecu and the plugs are way smaller on the ecu i have.
    on the top it has DA6 B16A MT VTEC and the ecu code is PR3. do i have to proper ecu and my harness need to be modified more?
    thanks
    -Matt :worthy: :worthy:
     
  2. Citizen_Insane

    Citizen_Insane Senior Member

    Messages:
    3,698
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 24, 2003
    Location:
    Minneapolis
    [edit] me = stupid...god damnit, shoulda looked at the name...guess thats what i get.[/edit]
     
  3. brc80

    brc80 Senior Member

    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 9, 2002
    Location:
    Southern California
    What obd are you? And what obd is yoru engine?
     
  4. ef_hatch

    ef_hatch Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 6, 2003
    i am running obd0 and the engine is a JDM ef sir engine. they engine year is 1989.
    this ecu has no LED at all!
     
  5. crx

    crx Senior Member

    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 17, 2002
    Location:
    cali near sac
    should plug up,if you have a digicam take a pic of the connectors at the ecu for us

    -joseph
     
  6. ef_hatch

    ef_hatch Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 6, 2003
    i will load a pic tonigh bu me and a friend found out that it is a OBD1 ecu :doh:
     
  7. D See 2

    D See 2 Senior Member

    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Baltimore, MD
    ur ecu is the rare obd1 pr3 ecu... you need an obd0 pr3 or pw0 ecu.
     
  8. hybrid89

    hybrid89 thistownsucks...

    Messages:
    1,821
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 8, 2003
    Location:
    SoCal
    I have an OBD0 JDM PR3 ECU that you may need. would you be willing to trade straight up if your ECU is indeed the OBD1? let me know. maybe we can help each other out.

    matt
     
  9. ef_hatch

    ef_hatch Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 6, 2003
    i'll let you know... im trying to get the importer to replace it(less downtime) but if they tell me no i will contact you :D
     
  10. ef_hatch

    ef_hatch Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 6, 2003
    [​IMG]

    the pic is labeled but the dark ecu plugs is my PR# and the grey/green is my pm5
     
  11. katman

    katman Member

    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 11, 2004
    Location:
    PASADENA, CALIFORNIA
    yah looks like you have the 'rare' OBD1 PR3 ecu, which is basically the same as an OBD1 US P30 ecu.

    curious though...
    are the distributor & fuel injector plugs on your B16, grey or that yellowy-white color?
     
  12. ef_hatch

    ef_hatch Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 6, 2003
    i have plans to get it changed tomorrow...
    thanks everone
    -Matt
     
  13. ef_hatch

    ef_hatch Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 6, 2003
    my dissy plugs are yellowy white... i think thats what they are supposed to be...
     
  14. katman

    katman Member

    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 11, 2004
    Location:
    PASADENA, CALIFORNIA
    hmm..guess they gave you the wrong ecu on accident. Normally the rarer OBD1 cable B16 engine only comes with an OBD1 PR3 ecu.. your's should have came with an 88-91/OBD PR3 ecu.
     
  15. ef_hatch

    ef_hatch Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 6, 2003
    i have the proper one now. the guy at the importer said oh they are all like that and you have to get your mechanic to wire it up... that would be hard for him lol
    -Matt
     
  16. brian11to1

    brian11to1 Senior Member

    Messages:
    9,203
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jan 9, 2003
    What shape are the plugs, round or square?
     
  17. ef_hatch

    ef_hatch Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 6, 2003
    my new one has plugs like the pic of my PM5(top on pic) and the old pr3 had the grey plug that were the bottom in the pic. im all good now though
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page