1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

b16a2 wiring

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by horsedangler, Aug 26, 2003.

  1. horsedangler

    horsedangler Banned

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2003
    I have a 95 ex coupe and I am dropping a jdm b16a2.
    is the only thing I need to wire up extra is the knock sensor.
    the swap came with the harness but it is cut. should I just use my stock harness
    and wire up knock sensor. or attempt to install and splice together new harness?
     
  2. seanjuan

    seanjuan Senior Member

    Messages:
    918
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 12, 2003
    Location:
    Twin Cities, MN
    first off if it's JDM then it's just B16a not B16a2, only usdm got the number designators

    yes, use the harness off your motor
    I did the same swap and it was simple, plus you don't want to be splicing and soliering wires unless you absolutely have to because it promotes corosion.

    the JDM harness is backwards anyway so it's no good to you execpt for extra wires

    good luck, you'll enjoy it when it's done for sure
     
  3. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Unfortunetly, if it is an OBD IIb 99-00 ti won't plug up using your OBD I harness.
     
  4. horsedangler

    horsedangler Banned

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2003
  5. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Then just use the EX harness, extend the o2 and run a knock wire to the proper pin.

    But really, does it say B16A2, or just B16A?
     
  6. horsedangler

    horsedangler Banned

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2003
    B16A IT IS A JDM SIR-2
    do you know what pin on ecu (p30)
     
  7. horsedangler

    horsedangler Banned

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2003
    I have a p28 and a jdm p30 ecu which ecu should i use? will my factory harness plug into the p30?
     
  8. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    P30 will plug right in, and you want to use that one. Goto the articles tab up top, page four I believe, there is a pinout for P30/P28's
     
  9. dhondagini

    dhondagini Junior Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 5, 2003
    I installed a b16a into a 93 ex and I am using a p30 ecu. The pinout diagram says that the knock sensor wire is d3, but all the forum posts say to use b19 which there isn't a b19 prong on the ecu, the b clip has only 16 prongs.


    Did you have any success?? can you tell me what to do?

    email me back to dhondagini@hotmail.com

    thanks
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page