1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

B16a3 Wiring Questions

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by dansace, Jun 1, 2003.

  1. dansace

    dansace Member

    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 8, 2003
    Location:
    ATX
    I have a b16a3 from a del sol and am trying to use the wiring harness from the sol. The only problem is the wiring harness doesn't disconect at the fenders like my cx. I t goes all the way through the firewall to the fuse box and ecu. How do I use this harness with my car. Also I was told I would need new hubs because the axles are bigger. Is this true?
     
  2. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    I maybe wrong, but it sounds like you have an OBD II motor/harness from a 96-97 delsol, that would be why it isn't the same style as you 5th gen CX.

    As far as the axles go, you need to use the B16A3's axles, but no you don't need new hubs. The JDM ITR five lug has 36mm and (the prelude or accord) all the US D series and B series cars are the same though, 32mm. The B series use a halfshaft and are different lengths than the D's, that is why you have to use them.
     
  3. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    yeah, sounds like an obd2 harness.

    no biggie... just use your CX harness, add the wires for vtec, and convert from 1 to 4-wire o2
     
  4. dansace

    dansace Member

    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 8, 2003
    Location:
    ATX
    it's out of a 95. I have the car....well what's left of it. how would I go about using my stock harness? Thanks Guys!
     
  5. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.

    If the wiring harness doesn't plug in at the shock tower plugs, it is not a 95. They changed in 96.
     
  6. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    30,036
    Likes Received:
    3,970
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    OBD-2 will still plug in at the towers its the ECU plugs that are different
     
  7. Havok

    Havok Senior Member

    Messages:
    6,827
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Florida
    The easiest way will be to just get the 2 plugs on the B16A3 wiring harness (VTEC Solenoid, and VTEC oil pressure), and run them to the ECU.
     
  8. pills_PMD

    pills_PMD Super Moderator

    Messages:
    4,232
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    New Albany, OH
  9. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.

    I thought in 96+ they changed to what he described. A one piece harness.
     
  10. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    30,036
    Likes Received:
    3,970
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    shit thats right i was thinking 96+ integra
     
  11. dansace

    dansace Member

    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 8, 2003
    Location:
    ATX
    I might be mistaken but I've heard that 92 civics were pre wired for v-tec. Would I just need to run the wires for v-tec to the shock tower harness? Is there anywhere I can get a 95 del sol harness from besides the dealer (they want 1100.00 here). Would a 95 si harness work with the B16a3? Thanks again.
     
  12. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    A 95 delsol Si harness will work, but you can save money by getting a sub harness from somewhere like HAsport.
     
  13. dansace

    dansace Member

    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 8, 2003
    Location:
    ATX
    is the hasport sub harness the complete harness for under the hood or what does that do?
     
  14. chet

    chet Senior Member

    Messages:
    888
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    st petersburg, florida
    this is all REALLY simple.

    use the cx harness, make sure distributor is obd1, plug everything in to the motor.

    you will have to wire the knock sensor(add plug and wire to the ecu)

    oil pressure sensor (add plug and wire to the ecu)

    vtec solenoid (again, add plug and wire)
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page