1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

b18a problems need some help

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by chrism1829, Mar 12, 2004.

  1. chrism1829

    chrism1829 Getcha Mind Right

    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Oct 12, 2003
    Location:
    ny
    Ok..not to long ago i bought a 91 hatchback.So instead of swaping the motor whitch would cost me more then i can get a new car for.I decided to get another hatch semi done.Its got a molded on mugen kit exhuast,projector heads,rims, shaved handles yada yada..it also has a ls swap.It runs ok but it sounds kind of high pitched when u first start it.And i thought maybe when it warms up it would stop.But it doesent.could it be a vacum line?.or something to that nature it runs good pulls and everything.It has a stage 2 or three clutch i believe.But also if u hit the breaks alot of times it revs up also. but once u get it on the open road it runs fine. just at idle it runs weird any help would be great.Alos when u start it up the whole car shakes and shimes. could this be the mounts??..there hasport...
     
  2. MikeBergy

    MikeBergy Blah blah blah....

    Messages:
    3,646
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 9, 2003
    Location:
    Central Coast, CALI
    the shimmying is probably a timing thing, but is the whining thing sound really bad, like something mechanical is broken or something? I can't quite understand what you mean.
     
  3. chrism1829

    chrism1829 Getcha Mind Right

    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Oct 12, 2003
    Location:
    ny
    its kinda a whining but it isnt.Just sounds alittle loud to be normal.But i dont get when u press the brakes a few times it revs louder.Like I said it runs fine on the road.But once u stop it revs alittle louder the normal.
     
  4. whiteLS

    whiteLS Senior Member

    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 28, 2002
    Location:
    Sarasota, Fl
    when you pump the brakes repeatedly that will depleate the vacuum booster reserve... hence, acting like a vacum leak till it fills again.

    the whining might be your alt

    a real vacuum leak sounds like a hiss
     
  5. chrism1829

    chrism1829 Getcha Mind Right

    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Oct 12, 2003
    Location:
    ny
    yeah it isnt hissing..Just sounds like a slight rev until it kinda warms up..but the whole car vibrates when u excel
     
  6. chrism1829

    chrism1829 Getcha Mind Right

    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Oct 12, 2003
    Location:
    ny
    still cant figure it out. What should i do?
     
  7. thumpyls

    thumpyls Member

    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 22, 2003
    the winding to me is 50% the alternator.. check all ur belts.. then check the timing.. also see if ur timing belt is rubbing on something/if u let the gas go and it rumbles more than likely its ur rear mount.
     
  8. chrism1829

    chrism1829 Getcha Mind Right

    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Oct 12, 2003
    Location:
    ny
    i still cant figure this out wen i pump the brakes the engine revs harder when i first start it.It runs alittle loud there has to be a leak somewhere right??..on the intake mani there looks to be spots for little tinny hoses but there is nothing there also whoever had the car before took the line that guys to the intake off will that do this??..im not sure where to start so some help would be great
     
  9. brc80

    brc80 Senior Member

    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 9, 2002
    Location:
    Southern California

    Just in case you missed it the 1st time.

    Btw, my car does the same thing its normal.
     
  10. chrism1829

    chrism1829 Getcha Mind Right

    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Oct 12, 2003
    Location:
    ny
    your right about the pumping then it builds up again..But what about if the brakes work GREAT then all of a sudden u go to stop and there is little to no pedal???
     
  11. 90crxb18

    90crxb18 Senior Member

    Messages:
    272
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 24, 2004
    Location:
    lake elsinore cali
    you mught need a new brake booster. my bros 90 HB did the same thing. you really had to pump the brakes. the peddal would get hard for a little bit then soft again. we replaced the brake booster with one from the junk yard for less than $20 we both had no clue what we were doin and we got the job done in half a day. the only bitch part was getting to the nuts WAY up under the dash. you need a deep socket and a swivel (sp) most shops we called charge $150-$200


    as for the vibrations ... i dont really know it could be from the mounts my car vibrates pretty bad, but i dont have HASPORT mounts
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page