1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

B18a1 in a CRX, WONT START........

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by CReX123, Jun 15, 2004.

  1. CReX123

    CReX123 Senior Member

    Messages:
    477
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 3, 2004
    I have a B18a1 motor in a crx and it wont start. I replaced the Distributor with a brand new one thinking the motor had no spark and that was the problem, But still no spark. I noticed my wiring harness is missing the wire that goes to the distribution block and the battery, But i have a thick Gauge wire going from the battery to the distribution block. Is this the problem???? DOES ANYONE HAVE ANY SUGGESTIONS FOR ME????? Please Help, I would like to get this thing started up this week. THANKS
     
  2. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Check your ignitor, and coil. If you replaced the distributor, make sure your timing is right.
     
  3. CReX123

    CReX123 Senior Member

    Messages:
    477
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 3, 2004
    even if my timing is off, Shouldnt there be some sort of spark????? I tried taking out one of the plugs out of the distributor and putting right next to it and No Spark. Also tried putting a screwdriver in the end of one of the wires, and still no spark. So for some reason theres no spark. Frustrating :angry:
     
  4. I3ackfire

    I3ackfire Junior Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 14, 2004
    Hsve you replaced your spark plug wires, because if they were bent at some point or other, a kink can affect the spark, I had this problem, I replaced them and it worked.
     
  5. CReX123

    CReX123 Senior Member

    Messages:
    477
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 3, 2004
    Brand new Wires....... Im baffled at the moment, But im going to check on all the power and ground wires and fuses as soon as i get home. THANKS
     
  6. Citizen_Insane

    Citizen_Insane Senior Member

    Messages:
    3,698
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 24, 2003
    Location:
    Minneapolis
    Check the ignitor and coil like 92b16vx said.
     
  7. CReX123

    CReX123 Senior Member

    Messages:
    477
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 3, 2004
    Did I mention that i Bought a Brand Spankin New Distributor, So it cant be anything to do with the distributor.
     
  8. racingtopher

    racingtopher Member

    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 23, 2003
    stupid question but have to ask. is the distributor pluged in?

    then is your firing order correct (are the wires going to the correct plug)? since you changed you wires.

    check if your distributer is getting voltage.
     
  9. UnlimitedEK9

    UnlimitedEK9 Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 1, 2004
    Location:
    Boise, ID
    Check the ignitor and coil like 92b16vx and ktanaka have said...once you've done that come back to us with the results...

    UnlimitedEK9
     
  10. CReX123

    CReX123 Senior Member

    Messages:
    477
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 3, 2004
    Igniter and Coil are part of the distributor, Correct?? If so, BRAND NEW distributor so it is all fine.
     
  11. D See 2

    D See 2 Senior Member

    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Baltimore, MD
    what model is your crx? did you have to convert your car to mpfi? if so, there are two white wires on the distributor harness that could easily get mixed up.
     
  12. CReX123

    CReX123 Senior Member

    Messages:
    477
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 3, 2004
    Got HF, No wiring was needed. I have the stock HF harness on the motor.
     
  13. Raimondnu

    Raimondnu Junior Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 18, 2004
    sounds like u have no power to your fuel pump, i had the same people. if u check the fuse box located on the driver's side. it should read altenator valve. check to see if it is blown (the fuse). or just replace it with a new fuse. if this fuse is blown then u get no power to the fuel pump, meaning that you will not get any spark at. check this if it works then make sure u have a reciept to take yo shit back!!
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page