1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

B18B in my 92 EG hatch...coolant temp sensor

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by hosmer, Jan 28, 2006.

  1. hosmer

    hosmer I made the millionth post VIP

    Messages:
    3,162
    Likes Received:
    82
    Joined:
    Jan 26, 2005
    Location:
    B R I D G E W A T E R
    B18B, ODB1 P75 ECU, modified stock harness in an EG


    Ok, the swaps in and I have a CEL (6 flashes - Coolant Tempature Sensor)

    My temp gauge works, the car doesn't overheat but the fan doesn't kick on.

    Hard to start when cold (but will), then when warm it idles at about 1200rpm...no fluctuation
    Unplug the fast idle, the car shuts off. If the keys is still on and I plug it back in I can hear a faint whistle/ring and the valve open/close under the throttle body.

    Where is the coolant temp sensor? I thought it was on the thermostat housing, but now I'm thinking thats for the gauge...so theres got to be 2, right?



    -Also, yes, I've bled the coolant-
     
  2. YouKnowWhoIBee

    YouKnowWhoIBee my avatar is better.

    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    7
    Joined:
    Dec 22, 2003
    Location:
    Maryland
    there is on eand it is on the passenger side of the block facing the firewall. I had to replace mine and i threw the code for it. And my car would start fine but as soon as it was warm it wouldnt start anymore till it cooled down.
     
  3. VTECPOWER

    VTECPOWER Senior Member

    Messages:
    1,683
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2003
    Location:
    Winchester, VA
    There are sometimes 2 coolant temp sensors one tells the fan when to come on.
     
  4. hosmer

    hosmer I made the millionth post VIP

    Messages:
    3,162
    Likes Received:
    82
    Joined:
    Jan 26, 2005
    Location:
    B R I D G E W A T E R
    I've been researching this all weekend and I've come across 2 other people who had the same exact symtons as my car.

    BOTH had modified EX/Si harness'...

    1 kid seemed to be going crazy after changing both sensors twice, checking everything with a volt meter, ect.

    I'm going to buy a stock B18B harness and swap it out on my car. If this clears everything up, I'll post about it in the general forums...maybe Brian can add something to the swap articles or something.

    I know people have sucessfully modified their stock Z6 harness' for this swap, but I'm starting to think there might be a simple wire swap/plug extension that you can mess up and and cause these problems (its hard for me to say for sure, I didn't modify my harness, I bought a wrecked EG w/the swap already in it)


    anyway, thanks for the responses...
     
  5. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
  6. hosmer

    hosmer I made the millionth post VIP

    Messages:
    3,162
    Likes Received:
    82
    Joined:
    Jan 26, 2005
    Location:
    B R I D G E W A T E R
    I'll check that tomorrow...




    thanks
     
  7. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
  8. hosmer

    hosmer I made the millionth post VIP

    Messages:
    3,162
    Likes Received:
    82
    Joined:
    Jan 26, 2005
    Location:
    B R I D G E W A T E R
    N/G...its plugged in :cry2:




    I bought a B18 harness..I'll swap it out when it gets here and we'll see what happens
     
  9. LatnRokr

    LatnRokr 1.8 hatchy

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 5, 2006
    Location:
    Barstow
    I need help hooking up my gsr. I have some problems with it. If ne one can help please contact me!!
     
  10. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
    start your own thread
     
  11. EJ6 b18c1

    EJ6 b18c1 Junior Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 8, 2006
    i got a 96 civic.. 94 gsr motor.. and a modified 96ex engine harness.. man.. im having the same exact problem.. after about a day of driving.. my coolant seems to be half gone.. my temp gauge starts to increase like its overheating.. but only when im idle.. when starting the car.. it idles at about 400-800.. and when it warms up.. it idles at about 1300.. constant.. thought it was my thermostat.. but it didnt help when changed.. thinking there is a leak with the coolant.. this has got me stuck.. im still working on it.. and when im running my AC.. it makes it worse.. ahhh.. but seems like we got the same problem.. ill let you know if i solve it..
     
  12. JDM B20 EH2

    JDM B20 EH2 Junior Member

    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 21, 2006
    Location:
    Russellville AR
    the best way to have no problems is to run a ls engine harness.it will solve almost all your problems.
     
  13. LatnRokr

    LatnRokr 1.8 hatchy

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 5, 2006
    Location:
    Barstow
    I GOT A p28 computer in my gsr engine but i think that the vtec is not hooked up 2 the computer. I cant find ne diagrams and living in barstow i cant seem 2 find ne import shops near hear that can do most of the work on my car. If theres ne around barstow let me know!
     
  14. shawns95

    shawns95 Junior Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 19, 2006
    what kind of car is the gsr in
     
  15. LatnRokr

    LatnRokr 1.8 hatchy

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 5, 2006
    Location:
    Barstow
    its in a 92 eg hatch
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page