1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

b18b1 idle issue.

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by xxji3lazexx, Apr 21, 2010.

  1. xxji3lazexx

    xxji3lazexx 1SIKEK4

    Messages:
    74
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 24, 2008
    Location:
    RHODE ISLAND
    :confused:i just swapped my b18b1 in my 98 ek sedan and when it starts it idles fine when i accelerate it wont go past 3 grand and wil it accelerater it wopps like idle purge.can some one help i use a automatic throttle bottle off a b18b1 automatic i dont think that its the promblem.help please
     
  2. 8secHonda

    8secHonda New Member

    Messages:
    322
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Mar 21, 2010
    ? what was it .. meant by -- wil it accelerater it wopps ? idle purge.can??

    the other part i dont c that the throttle body would cause this it wouldnt matter if it was on auto or manual.
     
  3. RickParker

    RickParker New Member

    Messages:
    121
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 14, 2010
    Location:
    Shippensburg, PA
    dont understand about a accelerator it wopps?? maybe a vacuum or a sensor not hooked up or reading right? Is the motor ODB1 or 2?
     
  4. xxji3lazexx

    xxji3lazexx 1SIKEK4

    Messages:
    74
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 24, 2008
    Location:
    RHODE ISLAND
    B18b1

    It won't accelerate past 20mph it feels like something holding it from
    accelerating


    Last time we took off the intake rpm went past 3 grand in first as so In other gears what's wrong godawful swap
     
  5. blk91b18

    blk91b18 New Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 16, 2010
    Location:
    midwest ryda
  6. 8secHonda

    8secHonda New Member

    Messages:
    322
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Mar 21, 2010
    throttle position sensor? maybe? deff a strange encounter u have..
     
  7. jgpoirier

    jgpoirier New Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 1, 2010
    Did you swap ECU's sounds like your car is in 'limp mode'
     
  8. blk91b18

    blk91b18 New Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 16, 2010
    Location:
    midwest ryda
    are you using an obd1 or obd2 dizzy? sounds like a crank sensor. the dizzy electrical has to match your ecu. had same problem in my four door
     
  9. EnderAW

    EnderAW New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 17, 2010
    Location:
    Middle of No Where Yuba Shitty, CA
    I bet money that that is what he has going on....
     
  10. AlbionNezSpeed

    AlbionNezSpeed New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 27, 2011
    this is the same problem I'm having, I have a odb1 harness and a odb2 ls engine and dizzy. I was told there's 2 pins on the dizzy that needs to be switched around because the ecu is not reading the acceleration correctly. I've been searching the net for the past two days for the diagram to change those pins and haven't found it, if someone on here knows where to find the diagram or which pins to switch, me and xxji3lazexx would appreciate it, or I will have to pay $50 for someone to come and do it.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page