1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

B18C JDM Auto into 98 civic

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by rdomeck, Feb 26, 2008.

  1. rdomeck

    rdomeck New Member

    Messages:
    53
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Feb 21, 2008
    Location:
    Indianapolis
    I'm trying to put a JDM B18C GSR engine and auto tranny into my wifes car. I am having a lot of clearance issues on the left frame rail. I am also having issues with the top mount on that side.

    I have had to modify all the mounting brackets with the exception of the right lower transmission mount.

    From there I had to shorten the lower front A/C engine mount by about an inch.

    After that I was able to slightly modify the upper transmission mount on the right side. I have clearance everywhere excpet for the pulley on the crank shaft and the alt. pulley.

    Has anyone done this swap?

    I ready to start cutting and welding the left frame rail, but I'm a little supprized because everything I read said this was almost a direct bolt in!

    Any help?

    Thanks
     
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    yea im thinking something is wrong it should drop right in no cutting at all
     
  3. rdomeck

    rdomeck New Member

    Messages:
    53
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Feb 21, 2008
    Location:
    Indianapolis
    Any other suggestions? I am using the civic mounts because Nagasaki JDM Motors did not send me anything they said they would! I am waiting on those mounts to see if things locate any better! Anyone who has done this swap may know the answers, I could use the help! Thanks
     
  4. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    you have to mix and match stock mounts the normal d series mounts in your car will not work, that your problem..
     
  5. Matts96HB

    Matts96HB . Moderator VIP

    Messages:
    6,482
    Likes Received:
    390
    Joined:
    Apr 16, 2006
    Wait until the mounts get there to try anything else. That is why its not setting up right. You need B-series upper driver side and T-Bracket to get it positioned correctly. Also need the torque moutns I believe.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page