1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

blitz i-D power meter

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by Bobby17772, Oct 13, 2009.

  1. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    My friend just gave me one of these blitz power meters because I guess a while back one of his friends gave it to him and he used it in a 01 accord. So really what my question is, can I use it in my 91 hatch? [​IMG]

    I couldn't really find do much on specs about this besides what was on this site Blitz Power Meter i-D
    if anyone has any info or experience on this thing that would be great

    thanks
     
  2. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    I've got the silver one, I don't think that makes a difference but still thought I would throw it out there
     
  3. RoughKnight

    RoughKnight Christmas Car

    Messages:
    846
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Ottawa, Ont
  4. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    thanks but the thing is, that mine has a 3 pronged connector a white, red, and black. and it says that it plugs into the speed sensor which is on the tranny, and for some reason I can't find it and all pictures that I find of the speed sensor it doesn't have the same connector.
    [​IMG]
     
  5. RoughKnight

    RoughKnight Christmas Car

    Messages:
    846
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Ottawa, Ont
  6. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    alright, thanks that's what I thought the plug looked like. how do you think I could hook this up then? run the red to a switch 12v, the back to a ground, and connect the white one into the b16 plug wire going to the ecu?
     
  7. RoughKnight

    RoughKnight Christmas Car

    Messages:
    846
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Ottawa, Ont
    Yea... Just splice and play. I dunno your fuse diagram off hand but plug the 12v into a spare on-key fuse so it doesn't wear the battery, then just splice the wire as u see fit. My dad is old school and will use a lighter to peel away the plastic, rip it open, attach and electrical tape. It's ghetto but works.
     
  8. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    awesome thanks for all the help. it's just weird because it's supposed to be red, black, and orange, but instead of orange mine is white
     
  9. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    I wouldnt even use it.
     
  10. RoughKnight

    RoughKnight Christmas Car

    Messages:
    846
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Ottawa, Ont
    Don't worry about it. It was a legit question. Hope it works well! Next time just follow my sig :p
     
  11. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    I did but like I said, it always said that the third wire is supposed to be orange, and mine is white, so I'm thinking that there is a plug that it's missing or something
     
  12. RoughKnight

    RoughKnight Christmas Car

    Messages:
    846
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Ottawa, Ont
    Did you try to connect it to said white wire?
     
  13. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    And if it connects to the speed sensor it wont even work on your car, it doesnt have an electronic speed sensor.
     
  14. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    that's why I was going to cut off the connector and run but connectors and longer wire from all the wires and attach the white one to the b16 pin. but I'm thinking of aborting this, because I don't want to end up destroying this thing to find out that I was wrong. I'm thinking of just reselling it.
     
  15. RoughKnight

    RoughKnight Christmas Car

    Messages:
    846
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Ottawa, Ont
    It would be a fun project. I was actually curious to see how it turned out. Aww shucks :(
     
  16. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    well turns out the part that I was missing is pretty much what I was going to do. so it's back on!
    [​IMG]

    all it does it just break it into longer wires with a connector haha
     
  17. RoughKnight

    RoughKnight Christmas Car

    Messages:
    846
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Ottawa, Ont
    yaaaay
    thats what I wanted u to do in the first place^_^
     
  18. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    oh man this thing works amazing! it keeps track of your top speed, your horse power, and all your times. I love it! I'll put up a video either tomorrow or tonight
     
  19. RoughKnight

    RoughKnight Christmas Car

    Messages:
    846
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Ottawa, Ont
    siiick! I was hoping it worked I wanted to buy one loll.
    +rep cause I helped! :D
     
    1 person likes this.
  20. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    I found out in one of the settings, it's called "dash" and it does your 60', 100', 1/8 mile, and 1/4 mile...I think another one too, but not sure. I'm happy I kept this thing, thanks for your help!
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page