1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

burn1 d16z6

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by stedscivic, Jun 10, 2005.

  1. stedscivic

    stedscivic Senior Member

    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 8, 2004
    got my burn1 from moates today and my buddy wants me to burn him a chip

    we just want to change the vtec engage and no speed limiter

    for the speed limiter all we do is check the box i know that much

    what about the vtec engage just put what we want to put as the vtec engauge at?

    we dont have to mess with the boost tabs or any other tabs do we?

    its for a d16z6 intake and exhaust is all thats done NO BOOST just stock motor and we want to see if the burner works all we want to do is no speed limiter and vtec engage

    if someone knows a better tune than that of the stock please feel free to share

    first time using uberdata and want to make sure we can get it to work
     
  2. stedscivic

    stedscivic Senior Member

    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 8, 2004
    anyone out there use uberdata that can help a newbie to uber out?

    id go on uberdata.pgmfi.org and post but it wont let me register whats up with that?
     
  3. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    load the stock p28 bin file.
    make changes
    burn chip.
    insert chip into ecu.
    drive around and test it out


    its all point and click
     
  4. spydy43

    spydy43 Senior Member

    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 10, 2004

    :werd: You dont have to mess with any of the other tabs if you are only changing the speed limiter and vtec points.
     
  5. stedscivic

    stedscivic Senior Member

    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 8, 2004
    he wants to set his vtec as low as he can
    i told him if he goes to low it cant be good on the motor
    can i give him a second opinion from someone on here cause he wont listen to me
     
  6. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    you can set it where ever you want... the car will just be a HELL of a lot SLOWER.
     
  7. CoreyR

    CoreyR Senior Member

    Messages:
    481
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 20, 2004
    Location:
    CT


    the lift on the cams high lobe is too big for the engine at a low RPM. just let him try it and he will realize when the car is slow as shit that its not a good idea.

    let him set it low and when hes not looking change the rev limiter to something like 4500 so he think he fucked something up from setting it so low.
     
  8. stedscivic

    stedscivic Senior Member

    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 8, 2004


    that last part sounds like a good idea
     
  9. MikeBergy

    MikeBergy Blah blah blah....

    Messages:
    3,646
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 9, 2003
    Location:
    Central Coast, CALI
    lol, that is funny shite... "roger, roger, we got a ricer here!, 10-4 buddy!" your friend should be glad he has a buddy looking out for him, doing his research for him. Wish there were more people like you out there, keeping the vtec-poppin peeps at bay :)
     
  10. stedscivic

    stedscivic Senior Member

    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 8, 2004
    ok i tried burning a stock p28 and just removing the speed limiter and changing the vtec engagment to 4700 and we get a cel
    once i save it in chrome or uber they seem to change after i save and dont work in the car what could be the problem
     
  11. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    perhaps you're not burning it right? did you pull the code?
     
  12. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    from the crome faq...


    Q. I get a solid CEL when I edit a stock ROM with Crome. What things should I check?
    A. Did you:
    -Remove the checksum routine from the ROM?
    -Disable any hardware features not present on your ECU (knock, PA, injector test circuit, etc.)


    also, uberdata .bin's are NOT directly compatible with crome bins. so be careful what you made it with, and what you viewing it with.

    if you burn with uberdata, but want it in crome, you will have to import FROM the CHIP into the other software
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page