1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Car Going Crazy

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by JDM-ED7, Feb 7, 2006.

  1. JDM-ED7

    JDM-ED7 Junior Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 21, 2005
    Firs I have a 90 civic Si and out of nowhere the car started bogging out and power cutting off. Also when the car is on just idling or driving and I turn on the lights to the seond click the rpms gauge just drops and the blinkers just dont light up how they normaly do, they just dim out. Any help is greatly appreciated thanx
     
  2. pugarex

    pugarex Senior Member

    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 24, 2005
    Location:
    kern co. california
    check your alternator. every time you turn the lights on your rpms should slightly increase.
     
  3. JDM-ED7

    JDM-ED7 Junior Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 21, 2005
    I dont think its the alternator because the battery is still charged its just that when i turn on the lights the rpm gauge just drops and the temp gauge just junmps all the way up. Also I checked the car for a LED and its giving me 20 continuing blinks which would be ELD but i dont know where that is on a obd 0 car. I also was wondering if anyone knows if these are the simptoms of Limp Mode. So far I have swaped the ecu and the Dizzy with known working ones.
     
  4. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    that means check your engine and ECU grounds...thats really the only way to cure an ELD code (from what ive seen)
     
  5. JDM-ED7

    JDM-ED7 Junior Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 21, 2005
    well i got rid of the code 20 but my rpm gauge still drops when i turn on the lights and the temp gauge still goes all the way up. but the car runs great. anyone know what would cause this.And THANX for reminding me about the grounds, one of the ground that connect to the thermostat broke off.
     
  6. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    i unno. id say check your timing. mine was off 6-8 degrees and even though the block registered at 180 degrees, i was in the red. now that my timing is fixed, the ECT registers at normal operating temp (this is a 92 prelude, so i cant tell you what temp it is...shitty digital gauges).
     
  7. JDM-ED7

    JDM-ED7 Junior Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 21, 2005
    hey thanx for the help, but now i have come across another problem. The car had one ground missing like i had previously said but now at night my dad turned the car on and turned the lights on and they looked low so he started moving buttons on the dash and the lights got bright and then the car dies. We try starting it again and the car does nothing. The only thing that the car does is when you press the clutch to start it you hear all the relays in the car clicking and the lights on the cluster for the blinkers and the high beams go on with just a solid light. No starting and nothing happening, the car is giving me a code 20 again. I also press the hazards and nothing blinks no blinkers working at all. Anyone know what it could be.
     
  8. djc146

    djc146 Junior Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 14, 2006
    My civic had this problem about 2 weeks ago and all it was is the ground wire i just added a nother ground to the battery and the car runs fine now
     
  9. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    :werd: youd be suprised how much a missing ground can screw shit up.
     
  10. GSRCIVICTN

    GSRCIVICTN Lost in a sea of rednecks

    Messages:
    431
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Feb 10, 2006
    Location:
    Nashville, TN
    Have you checked you battery terminals? Are they tight and clean(no corrosion)?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page