1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

car has no power at low rpm's

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by rondogg779, Aug 5, 2010.

  1. rondogg779

    rondogg779 New Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 19, 2010
    Location:
    charleston,sc
    ok,i just changed the head on my 94 civic ex and it ran good for about a day and now it has very little power until about 4,000 rpm's.it's not missing and it only does it when i am driving if im in neutral and rev it up it is fine.it feels kinda like it is jumping until you hit arund 4 grand and then it takes off about like it should. it is also burning oil pretty bad at high rpm's.any help is greatly appreciated andplease ask me questions (i had a hard time explaining it.)

    thanks.
     
  2. rondogg779

    rondogg779 New Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 19, 2010
    Location:
    charleston,sc
    anyone have any ideas?i am completely lost.
     
  3. HelixB18C1

    HelixB18C1 Member

    Messages:
    186
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Apr 2, 2007
    Location:
    Dallas Tx
  4. rondogg779

    rondogg779 New Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 19, 2010
    Location:
    charleston,sc
    ok headed to the scrap yard now to see if i can find one.any other ideas please comment
     
  5. rondogg779

    rondogg779 New Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 19, 2010
    Location:
    charleston,sc
    if it was the map sensor would it not throw a check engine light?
     
  6. HelixB18C1

    HelixB18C1 Member

    Messages:
    186
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Apr 2, 2007
    Location:
    Dallas Tx
    ihad the same problem and no check engine
     
  7. rondogg779

    rondogg779 New Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 19, 2010
    Location:
    charleston,sc
    was your's burning oil also?i have yet to find another map sensor.it also sounds like its not getting enough air.the intake isnt anywhere close to as loud as it was before.
     
  8. rondogg779

    rondogg779 New Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 19, 2010
    Location:
    charleston,sc
    ok well i spun a rod bearing so now point in going into it any further.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page