1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Car is dead! HELP!

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by 99sidude, Feb 2, 2008.

  1. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    My car just died. Meaning I am getting no electrical power out of the battery. We got the battery tested: its fine. The only things that work are the horn and the brake lights. Other than that, everything is dead. Nothing in the car, and nothing under the hood (ie the starter). Any ideas????

    I checked fuses and grounds: nothing
     
  2. 93civicracer

    93civicracer Oh, I do a little here and there.

    Messages:
    2,116
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Apr 25, 2007
    Location:
    Texas
    Battery cables? Tried different ones?
     
  3. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    No, the horn, flashers, and brake light still work.
     
  4. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
  5. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
  6. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    could that cause everything to loose power? The battery is still working
     
  7. Mugen Accord

    Mugen Accord West West Y'all

    Messages:
    81
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Dec 30, 2007
    Location:
    Downey, Ca/ Lancaster, Ca/ Alice, Tx
    Well The Altenator charges tha battery of course but only when tha car is running. Did you leave something on i.e. radio or lights on when tha car was off?
     
  8. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    The battery isn't dead! I had it tested and its fine. The hazards, the horn, and the brake light still work. Everything else is dead.
     
  9. Mugen Accord

    Mugen Accord West West Y'all

    Messages:
    81
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Dec 30, 2007
    Location:
    Downey, Ca/ Lancaster, Ca/ Alice, Tx
    Double Check Tha Fuses and Grounds.
     
  10. WheelBroker1

    WheelBroker1 New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 3, 2008
    Location:
    Canton/Massillon, Ohio
    Dead Car!

    Does the engine rotate...you didn't mention if it did...:cool:
     
  11. whiterabbit06

    whiterabbit06 Why oh why didn't I take the blue pill? VIP

    Messages:
    1,472
    Likes Received:
    312
    Joined:
    Oct 27, 2007
    Location:
    Crestview, Fl
    I think it might be in your ignition assembly. The ECU Flashers Horn and Brakes all get their power from the under hood fuse box. The battery runs directly to that then from that box power goes into the ignition assembly then from there into the main fusebox. I would check the ignition assembly first it's the wire assembly behind the key.
     
    1 person likes this.
  12. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    Good +1
    I'll check that. Seems like a logical thing to look at.

    And in response to Wheelbroker1, the car does not turn over.
     
  13. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    Its not the ignition switch. The headlights, and interior lights don't work either. These don't require the ignition to be on to work.
     
  14. Rtsvtec2004

    Rtsvtec2004 New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 21, 2006
    Location:
    Brooklyn
    was work done to it before this happened? could there be a bad connection on a fuse box connector or somthing like that? or your main relay? you could check that too.
     
  15. whiterabbit06

    whiterabbit06 Why oh why didn't I take the blue pill? VIP

    Messages:
    1,472
    Likes Received:
    312
    Joined:
    Oct 27, 2007
    Location:
    Crestview, Fl
    did you check the big fuses under the hood?
     
  16. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    I was working on it... I was running the car. Turned it off and switched out the fuel pressure regulator, and it wouldn't start back up. It wasn't something that got progressively worse over time. It just died out of nowhere.
     
  17. WheelBroker1

    WheelBroker1 New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 3, 2008
    Location:
    Canton/Massillon, Ohio
    Check This Out Then!

    :)
    **If she wont turn over and the battery is fully charged, then I would look to these few things for you to check:**
    #1 Starter solenoid faulity
    # 2 Ignition switch check, may be faulty
    # 3 Starter pinion or your flywheel teeth worn or maybe even broken.
    # 4 Starter motor could still be faulity, take it off and have it bench tested...

    :) WheelBroker1
     
  18. 93civicracer

    93civicracer Oh, I do a little here and there.

    Messages:
    2,116
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Apr 25, 2007
    Location:
    Texas
    Get a known-good starter and try it?
     
  19. Rtsvtec2004

    Rtsvtec2004 New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 21, 2006
    Location:
    Brooklyn
    your solenoid may not be plugged in on the starter if it is try hitting it with a hammer while someone
    else is cranking it
     
  20. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    I got it fixed! One of the ground wires was frayed and I didn't notice it the first time I looked. Got it fixed tho and the car is running. Thanks all for the help!
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page