1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Car Jump Starts, then dies out

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by Secret Place, Jun 13, 2015.

  1. Secret Place

    Secret Place Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 21, 2014
    Location:
    queens ny
    Throughout the week my car has been having problems with holding a charge. Ive changed the starter, battery and alternator. Yet still doesnt stay on after having a jump start. What should I do next.
     
  2. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    30,024
    Likes Received:
    3,951
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    bad ground?
     
  3. Secret Place

    Secret Place Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 21, 2014
    Location:
    queens ny
    my battery is at autozone charging and I am not sure about the ground
     
  4. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,414
    Likes Received:
    149
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    If grounds are all good (probably 3 grounds) then I'd check for continuity in the charging system.
     
  5. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,449
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    There's a voltage reglator in the alternator. did you replace the WHOLE thing or jsut part of it?
     
  6. Secret Place

    Secret Place Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 21, 2014
    Location:
    queens ny
    I replaced the entire alternator.
    I picked up the charged battery installed it, and it started no problem.
    I left it on for a few mins and it held the charge. I left it off for about an hour and it turned on.
    Then I drove it around the block a few times. My idle seems fine but when i come to a stop the rpms drop below 1000RPMs to about 500RPMs and slowly works it was back up to 1000 RPMs. What could the problem be now?
     
  7. Secret Place

    Secret Place Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 21, 2014
    Location:
    queens ny
    Forget it, after a while of driving the car died out again. I just cleaned the negative and positive terminals and checked the alternator belt tension, it needed to slightly be tighter. I also checked the fuses and they all seemed to be good. I am going to jump start the car once more to see if it holds the charge. If it doesn't hold its charge then I honestly dont know where to look next.:(
     
  8. Jeef

    Jeef NO MA'AM Moderator VIP

    Messages:
    7,150
    Likes Received:
    294
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    CT
    Maybe you have a short. Just because parts are new doesn't mean they are good. Did you have the alternator tested?

    Did you check the grounds where they meet the chassis?
     
  9. Secret Place

    Secret Place Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 21, 2014
    Location:
    queens ny
    no i didn't have it tested. and i have no idea what is going on . and my neighbor was checking the fuses and the connections recently but i haven't heard from him yet
     
  10. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,449
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    1000 is way high. should idle at about 750 ish.

    maybe the eletronic load detector in the distributor is bad?
     
  11. Secret Place

    Secret Place Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 21, 2014
    Location:
    queens ny
    what is this wire for? its by the starter DSC00661.JPG DSC00662.JPG
     
  12. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,449
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    not sure... what's it plugged in to? if the answer is nothing, i think we might have a winner... lol

    do you have a swap? what car/engine/ecu/obd/harness
     
  13. Secret Place

    Secret Place Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 21, 2014
    Location:
    queens ny
    plugged to nothing the car has started having problems after the starter came off. LONG STORY. I bought the car last year in january. It is a 96 civic ex with a b18b1 swap, P75 ecu I am unsure as to what harness is on. But the car has been running since the time ive bought it
     
  14. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,449
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    ok, it kinda looks like a vtec plug, and being an ex and an ls, it would make sense that it's plugged in to nothing.
     
  15. Secret Place

    Secret Place Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 21, 2014
    Location:
    queens ny
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page