1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Car stumbling under load...plz help

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by theczechone, Aug 11, 2009.

  1. theczechone

    theczechone New Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 24, 2009
    Location:
    Mississippi
    Ok, so after two weeks of worry free driving my hatch is at it again. (B16A, p30 ecu)

    Yesterday I drove for 300 miles cruising at around 80mph no heavy acceleration or even vtec engage, car ran great the whole way, this morning I drove additional 50 miles stopped and than 20min to work. I was almost at work and i notice the car stumbling while cruising I feel the engine cut out. I press in the clutch and the engine comes to an idle and I can rev it as much as i want to, put it back in gear and accelerate while accelerating the engine cuts off. I'm at work for 8 hours go to leave for home and the same thing is happening. I almost get home while driving with this problem and the car cuts out completely (don't know if relevant but car was on an incline), the car refuses to start after many tries. I get some help to get the car to my driveway only 6 houses up the hill (on flat surface) and try to crank the car after the fourth try spinning the engine the car starts revs fine while in neutral, but if in gear same problem.

    the distributor is 2 weeks old
    new spark plugs, plug wires 2 months ago
    new o2 sensor 4 weeks ago
    Ignition timing is set at 15.8 degrees BTDC

    Any input is appreciated
     
  2. 89y49rexsi

    89y49rexsi New Member

    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2009
    Location:
    utah
    the only thing i can think of is that you might have a fuel problem i would replace the fuel filter and then check to make sure the main relay is good and then go from there
     
  3. theczechone

    theczechone New Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 24, 2009
    Location:
    Mississippi
    I replaced the fuel filter 8 weeks ago forgot to mention that. I took out the fuel pump and it looked new as well, the filter was as white as rice, I only had the car about three months so i'm guessing that the pump was replaced there was fuel pressure at the filter when i took the 12mm bolt out for the fuel pressure gauge bunch of fuel came out. I don't have any way to check the actual pressure thou.
    How do i go about checking the main relay?
     
  4. theczechone

    theczechone New Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 24, 2009
    Location:
    Mississippi
    What is the stock fuel pressure?
     
  5. DAallday

    DAallday New Member

    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 25, 2008
    Location:
    Washington
    i believe the stock fuel pressure is between 35 and 41 psi.
     
  6. theczechone

    theczechone New Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 24, 2009
    Location:
    Mississippi
    Thank you, i believe that the problem is the fuel because this morning when i first tried to start it nothing the engine just turns over after letting the key in on position for a while the car seemed to want to start I feel like it would have started but I had to go to work.
     
  7. theczechone

    theczechone New Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 24, 2009
    Location:
    Mississippi
    Replaced the fuel pump fixed the problem. :)
     
  8. nofxSOHCcrx

    nofxSOHCcrx New Member

    Messages:
    254
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 6, 2009
    Location:
    Las Vegas, NV
    Make sure your grounds are all good...and seriously really look at them all. Especially the thermostat. I had the same problem. I would replace things, and it would be fne for like a week, then the problem would come right back. I ended up throwing about $1500 dollars at it, to find out it was a ground the whole time. So if problem persists, check grounds.
     
  9. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
    read the post above yours.. he fixed it
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page