1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Car will not start after swap.

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by turbolsvt, Nov 21, 2009.

  1. turbolsvt

    turbolsvt New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    Here is my problem, my car will no start after i did a swap. The car is not getting spark and fuel. The car is turning over and the injector clips are getting 12v power but not noiding. The ecu is powering up and i am getting power to the coil. I have swap out the coil, bought a new distributor(which came with a ignitor) and swapped out the ecu for a stock p28 (the other p28 has hondata s300) with no luck of getting spark and getting the injector to noid. . The car is for the most part a full race car so the heater motor, windshield wiper motors and heater controlls have been removed and i have done a mild wire tuck (the only wires i cut was to the headlights which still work) and the battery has been relocated o the back of the car.

    Does this sound like a ground problem? Is there any other major grounding points on or in the car besides the thermastat housing ground? I am open for any ideas!
     
  2. shdw b18c

    shdw b18c New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    Location:
    CALI
    it could be that your rotor is not pointing to piston number one that usually happens if you changed out the ditributer make sure the rotor is pointing to piston one well the wire that goes to piston one you probably have it 180 over
     
  3. bluejcivic

    bluejcivic New Member

    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2007
    double check the ecu ground to
     
  4. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    Are you getting fuel pressure? Sounds like the main relay could have gone bad. It basically acts as the fuse for your fuel pump.
     
  5. turbolsvt

    turbolsvt New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    Is there another one besides the one on the thermastat housing?


    Yes, i am getting fuel pressure.
     
  6. shdw b18c

    shdw b18c New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    Location:
    CALI
    Did u check that rotor? Make sure all your spark plug wires are pluged in on the right spot.
     
  7. turbolsvt

    turbolsvt New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    ya i checked that.
     
  8. shdw b18c

    shdw b18c New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    Location:
    CALI
    U could check the injectors maybe thier preventing fuel going in
     
  9. shdw b18c

    shdw b18c New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    Location:
    CALI
    Oh and ur other grounds are valve cover and transmission
     
  10. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    Most important ground(at least for the ECU/sensors) is the thermostat ground. Make sure that's good too.
     
  11. turbolsvt

    turbolsvt New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    I the checked the thermostat ground a ohm meter and its good. I alsp checked the ground that goes into ecu and it has a good ground. I checked the ignition power wire comming from the ecu and its getting 14v. This is weird as hell!
     
  12. turbolsvt

    turbolsvt New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    how do you edit posts on here? lol


    I checked the thermostat ground with a ohm meter and its good. I also checked the ground that goes into ecu and it has a good ground. I checked the ignition power wire comming from the ecu and its getting 14v. This is weird as hell!
     
  13. h22a91civichatchswap

    h22a91civichatchswap New Member

    Messages:
    68
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 17, 2009
    Location:
    Cedar Rapids, Iowa
    i would check your main relay and if thats is still good check all the sensors in the dizzy they should pulse just slightly so use an analog voltmeter you should see the needle bounce very lightly if each wire going to the dizzy is not pulsing then you have a bad dizzy and i would do that as well with the injectors i'd try getting a noid light to check the injectors as well and also check and make sure you have the firing order right
     
  14. turbolsvt

    turbolsvt New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009

    I bought a new distribuor so I am sure its not the problem. I have a noid light, thats how i found out they were not pulsing. I am going to rip out the engine and cabin harness and start over.
     
  15. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    Check your main relay as suggested. It controls power to the fuel pump and ECU. I forgot all about it but I had similar issues with my relay in my 88 Civic and 88 CRX(common issue on 88-91s, though my cousin's 94 Civic had that problem too).
     
  16. turbolsvt

    turbolsvt New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    Ya i checked it! I am getting power to the ecu, power to the coil( im shocked my self yesterday lol). this whole thing makes no sense. When i pulled the dash out, I noticed that some of the coating on the wires (ignition, a couple injector wires) comming from the wireharness that plugs into the ecu were stripped. I am thinking that the other owner of the car must have had some problems.
     
  17. turbolsvt

    turbolsvt New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    So I replaced the main cabin harness along with the engine harness. I got it to spark one good time and thats it. Anyone know if the ignition switches from 92-2000 are all the same? I had to replace my ignition switch and i got one from a 2000 civic si.
     
  18. h22a91civichatchswap

    h22a91civichatchswap New Member

    Messages:
    68
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 17, 2009
    Location:
    Cedar Rapids, Iowa
    so are you 100% confident that you have no spark? if so you might need a new ignitor in the dizzy thats pretty much the last thing you have left if everything else is good
     
  19. turbolsvt

    turbolsvt New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    if the timing was 180 degrees out would that cause a car not to spark since tdc and other sensors are in the distributor?
     
  20. Matts96HB

    Matts96HB . Moderator VIP

    Messages:
    6,482
    Likes Received:
    389
    Joined:
    Apr 16, 2006
    I know this sounds stupid but have you checked all of your fuses?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page