1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cel 9

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by fr3nchy, Nov 4, 2004.

  1. fr3nchy

    fr3nchy Junior Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2004
    Just did a swap and can't figure for the life of me why I am getting this cel will it hurt the car if i drive it with this cel on???
     
  2. projekteg

    projekteg Senior Member

    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 25, 2004
    cel 9 is your cylinder sensor. more than likely a faulty sensor or wiring.
     
  3. fr3nchy

    fr3nchy Junior Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2004



    I figired out what the code means i put on a new Distributor and got the same code i am almost positive thats it a wiring problem so I more or less have to take the car somewhere..But is it safe to drive it with that cel on????
     
  4. projekteg

    projekteg Senior Member

    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 25, 2004
    yeah, it should be fine. you would be able to tell if it actually was a mechanical issue. why don't you try to trouble shoot the problem yourself? make sure the sensor is plugged in all the way. find out the correct voltage and test accordingly, etc.
     
  5. fr3nchy

    fr3nchy Junior Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2004
    I am going to try it myself tomorrow night but i am more or less completely lost this is my first swap and this is the only problem that I ran into(I did alot of research while putting it in) Everything else works perfect car started first try, idles perfect, vtec work... it's more or less driving me nuts.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page