1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Code 4- CKP sensor

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by vtec93accord, Apr 19, 2008.

  1. vtec93accord

    vtec93accord New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 19, 2008
    About a month ago i did a swap in my 91 EF DX hatch with a B18C GSR. I purchased a harness from monotech off of honda-tech.com and i also am running a RYWIRE OBD0-OBD1 conversion harness. Ever since day 1 and i had the swap running, ive had a Code 4 for the Crank Angle Sensor. Since then i have swapped distributors with a brand new one and also a used one that had a good CKP sensor in it as it wasnt throwing a code on his hatch. I also have swapped ECU's to try that and it still didnt go away. I have been told its wiring related obviously, but i have checked all my wiring and it is all showing up good. I ran the wires for the CKP sensor to pins B10 and B12 as they were supposed to be ran and the code 4 still shows.

    Does anybody have any ideas as to what i can try next as ive been pulling my hair out messing with this because my car is in limp mode.
     
  2. 1.8crx

    1.8crx New Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    15
    Joined:
    Oct 8, 2006
    I did a dpfi to mpfi on my dx crx once and had the same problem. Took me about a month to figure it out. I used too small of pins that go into the plug at my ecu. They would clip in but when i plugged it into the ecu they would get pushed out. therefore not making a connection. Maybe check that out?? Hope this might help..
     
  3. LS_VTEC

    LS_VTEC you get the BRAKE

    Messages:
    2,616
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Dec 11, 2007
    Location:
    NJ
    Try replacing the crank angle sensor.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page