1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

confused

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by 93y7, Mar 26, 2008.

  1. 93y7

    93y7 New Member

    Messages:
    247
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 17, 2008
    i just did a mini me with a 105300 comp cams cam and when im in really low rpms and give it half throttle to full throttle it misses or atleast seems like it anyways. once i get up in the rpms a little it goes away. any ideas?
     
  2. Justin66

    Justin66 The Hondaswap Canadian

    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Dec 25, 2007
    Location:
    Peterborough, Ontario
    ignition timing?
     
  3. LS_VTEC

    LS_VTEC you get the BRAKE

    Messages:
    2,616
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Dec 11, 2007
    Location:
    NJ
    Check your spark plug wires, they may be arching. Could be other issues causing this as well, but I would check the ignition system first. Plugs (check for burned or wet plugs), Wires (for arching -- read below for how to check wire arching), distributor cap and rotor.

    Wire Arching Check:

    Make sure all plugs and wires are intact and plugged in properly.
    Start the engine and let it get up to normal operating temperature.
    Once warmed up, remove one plug wire out of its cylinder and see if the engine rpm drops or fades when removed.
    Do this for each cylinder, one at a time.
    If you do not notice a difference in idle when you remove a particular wire from its cylinder, than that wire is most likely arching. Keep in mind, most ecu's/pcm's will not throw a code if wire arching occurs. BUT, if there is a random misfire in the cylinder (which is easily noticed), than you will get a CEL.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page