1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Coolant fan not working

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by 93DAB2OVtec, Nov 3, 2017.

  1. 93DAB2OVtec

    93DAB2OVtec New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 3, 2017
    Hi guys. long time read first time poster. I got a 93 integra that has a B20vtec 98crv b20b with 2000 civic si b16 with 3 core half rad. hondata s300 version 380cc injectors blackworks intake manifold, eclutchmasters stage 5 clutch. new gates timing belt,and tensioner. a/c was remove to make room for turbo. Well i have a few issues.
    I got the fan wired to switch that i have to turn on. My hondata flashes code 11 overheating randomly on cold start. I didn't pass emissions due to high c0 ... Please help me guys. I have tools and timing gun
     
  2. 93DAB2OVtec

    93DAB2OVtec New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 3, 2017
    I also got a new ect sensor and it gets 12v. i bridge that fan doesnt come on. Tested fan it comes on.. Swapped out mutiple junk yard ects and relys. I just want the fan to work right and pass emission...Help me keep these da on the road
     
  3. dilbeckskate

    dilbeckskate infamous

    Messages:
    3,884
    Likes Received:
    312
    Joined:
    Aug 20, 2010
    Location:
    Kennesaw Ga
    theres alot going on here and something you wired would be hard to diagnose lol welcome to Hondaswap ! post some pics of that thang
     
  4. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,517
    Likes Received:
    196
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    Check wiring for fan to accessories. Might have a bad line.
     
  5. dilbeckskate

    dilbeckskate infamous

    Messages:
    3,884
    Likes Received:
    312
    Joined:
    Aug 20, 2010
    Location:
    Kennesaw Ga
    Also generally when wiring fans id reccomend using a painless wiring kit with a relay its only like $40, but if OG wiring it straight with a switch give the fan 12v constant and use the switch for the ground soo the 12v load isnt on the switch
     
  6. 93DAB2OVtec

    93DAB2OVtec New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 3, 2017
    Thanks I did remove the ac might be problem I get voltage at relay... Replaced relay but nothing.. what kind of kit do u recommend? So that kit will run a new relay and use the temp from ect to control the fan?
     
  7. 93DAB2OVtec

    93DAB2OVtec New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 3, 2017
    Wiring pic not going to help.. I didn't change anything from stock but wire in vtec..
     
  8. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,517
    Likes Received:
    196
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    And you can verify that fan worked before swap? AKA the wiring continuity is fine?
     
  9. 93DAB2OVtec

    93DAB2OVtec New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 3, 2017
    the fans were working fine with the swap done and everything. I have had swap in for about 15 thousand miles but now it is not working. I have to have fan ran on a switch for now. I did a bunch of trouble shooting but it seems like everything is in working order but the wiring seems to be the problem. Is there a kit i could buy that could fix this problem. I hate having to run my fan on a switch its ghetto..please help
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page