1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

coolant temp sensor

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by 8ballsin, Mar 10, 2009.

  1. 8ballsin

    8ballsin New Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    Heidelberg,Germany
    when i unhook the coolant temp sensor my d16z6 idels perfect so question if i unhook it a drive aroung will that cause my car to overheatjust til i get the new sensor
     
  2. DESPAIN

    DESPAIN yep....mmhhm.......yep...

    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    39
    Joined:
    Aug 1, 2008
    Location:
    flower mound TX
    no you just wont know if it does over heat.....
     
  3. 8ballsin

    8ballsin New Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    Heidelberg,Germany
    well idel jumps again so i unhooked iac valve and that fixed it so i am going to clean it and that try it anyone know how to clean it or can i just wash it with out soap
     
  4. DESPAIN

    DESPAIN yep....mmhhm.......yep...

    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    39
    Joined:
    Aug 1, 2008
    Location:
    flower mound TX
    iam not 100% but i would use a contact cleaner you can getit at any autoparts store. rep. it if that helps at all. but your best bet would be going to a junk yard and pulling one off.
     
  5. c-rex-beat

    c-rex-beat yeah, it's a vtec.

    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2008
    Location:
    tyler, TX
    for an iacv ebay is the best place. I used brake fluid to clean mine out, blow it out with a compressor and it's good. I don't know if you can replace the screen that is in there but it looks like one from my bong will fit.
     
  6. 8ballsin

    8ballsin New Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    Heidelberg,Germany
    well i replaced the iacv and the idel still jumps so heres the question im using a d16a6 mani does the z6 have a iac valve and if so where is it located is it on the z6 mani as well because when i drive without it hooked up it drives fine just jerks alot in look rpms like it has alot of power
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page