1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cooling fan not working

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by Taco15, Jul 3, 2005.

  1. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    its me again :D hey i was told there is switch for the cooling fan located behind my ls block. (88 crx with lsvtec). I know the fan works but why wont it turn on? The car doesnt overheat but i would like them to come on since the weather and humidity is horrible in FL. I checked the fuses,checked the wires. There is no power coming from 2 wires that seperate from the harness into the fan on the passenger side right beside my Intake filter. Do they come from the ecu,fuse box ? i have no idea :blink: . any suggestions would be greatly appreciated.
    ------Taco
     
  2. Dark91zc

    Dark91zc Senior Member

    Messages:
    283
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 9, 2004
    Location:
    Corona,CA
    are you obd-0 or obd-1???
     
  3. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl

    obd0
     
  4. Estorvito

    Estorvito Soy Boricua

    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Oct 17, 2004
    Location:
    Orlando FL
    Have you checked the E.C temp. switch?
     
  5. Dark91zc

    Dark91zc Senior Member

    Messages:
    283
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 9, 2004
    Location:
    Corona,CA
    ok check your ecu for B4 Yellow/Green Radiator Fan Relay that is what goes into the temp switch on the back of the block then it goes to the green plug at the bottom of your radi fan (tell me the color of the wires :) )
     
  6. B16CRX

    B16CRX Senior Member

    Messages:
    531
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2004
    Location:
    Greenville, SC
    The thermo switch is located where the lower radiator hose goes into the back. you should see a plug going into it.
     
  7. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    THAnks guyz! I just got back from an important lunch with my folks. Me and my girl are FINALLY MOVING OUT! Anyway thanks for the info. i will check all that tomm morning. HONDASWAP ROCKS!
    ---- THE TACO MAN
     
  8. Dark91zc

    Dark91zc Senior Member

    Messages:
    283
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 9, 2004
    Location:
    Corona,CA
    we are here to help :)
     
  9. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl


    im starting from there. its cut so i have to extend the wire. thanks guys i'll let you know what happens. :)

    i think it was just never hooked up. I found the same color wire in the harness so i hooked it up. Im waiting for the car to get to operating temp to see if it turns on.
     
  10. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    well they still wont cut on. I followed the harness wire to the back of the block. Its seems to be hooked up. the fan is hooked up (from the green plug to 2 wiresto the harness. i believe they are a black/mix and blue/mix. where is the relay? if there is one.
     
  11. Dark91zc

    Dark91zc Senior Member

    Messages:
    283
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 9, 2004
    Location:
    Corona,CA
    i will check it out on my car for you and get back to you :)
     
  12. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl

    thanks man this really sucks the wires are black/yellow(maybe white due to dirt) AND solid blue with greenish spots.

    would there be a ground wire from the ecu that needs to be hooked up something? thewre a couple wires that are not hooked up. I havent had time to look at the pin#'s and tell what they are.
     
  13. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    alright i got my lazy ass up. these are the things i found cut
    - c9(PA sensor)
    - B2 (Tandem Valve control solenoid valve)
    - A6 (purge cut-off sloenoid valve)

    WHAT ARE THESE AND DO THEY NEED TO BE HOOKED UP! I dont know much but they sound pretty damn important to be cutoff
     
  14. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    c'mon guys i need help!
     
  15. B16CRX

    B16CRX Senior Member

    Messages:
    531
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2004
    Location:
    Greenville, SC
    I'm not sure what those are, but wire them up and see what happens. :)
     
  16. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    nothing happens. weird. and still no fans. DAMNIT
     
  17. jlicrx

    jlicrx Senior Member

    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    65
    Joined:
    Jun 5, 2003
    Location:
    Colorado Springs

    which engine harness are you using?
     
  18. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    using the stock obd0 with a pw0 ecu. I dont know what those wires did but was able to find there match on the harness. even still i felt no difference.
     
  19. ripperbone

    ripperbone angry bear

    Messages:
    3,173
    Likes Received:
    8
    Joined:
    Oct 20, 2004
    Location:
    Oklahoma
    I just looked at my crx
    there are two wires at the back of the block one is yellow with a blue/green stripe and the other is a black wire. I ran those wire to the ect switch
    [​IMG].

    not sure if that helps but look on your wiring and find those two wires and hook them together and see if the fan turns on constant. if so then run the wires to your ect switch
     
  20. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    thanks man i'll check that out asap. I might not have time since im packing for out of town but hopefully i'll get it running right. Thanks guys for you inputs
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page