1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cranked my B16A and it smokes!

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by AWDPWR, Dec 3, 2009.

  1. AWDPWR

    AWDPWR New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 15, 2009
    :confused: OK so I finally got my B16A installed, completely wired, and everything together. I finally cranked it for the first time and a thin cloud of smoke came out of the exhaust and seemed to rise from the bottom of the engine bay. For starters the exhaust currently consists of a header and test pipe until I can get to the exhaust shop and have the rest fabricated, so could this cause the problem? other wise I was wondering whether or not it was normal for a motor that had set up for a long time to smoke when you first crank it? I have looked around for similar threads and have yet to find any so I figured I would start my own. Thanks for looking and I hope for some good help PLEASE!
     
  2. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    What color is the smoke? Also, you sure there's no exhaust leaks?
     
  3. dc4dude

    dc4dude Member

    Messages:
    904
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Aug 12, 2008
    Location:
    chicago, il
    it can be normal for some oil to seep past the valve seals/guides when it sits for a long time, and smoke upon startup. it should go away after a few minutes, or until it fully warms up.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page