1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

crx d16a6 to d16z6 head swap starting issues.

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by brommy02, Sep 11, 2011.

  1. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    Ok so i got a d16z6 head and put it on my a6 block and tranny in my 1990 crx si.

    I am using the stock ecu and harness but i did get a destributer for that head. I got everything hooked up and it will not start?
    I used the a6 intake because the map sensor needs to be vaccume not electric.
    But when i goto start it it fires up for a split second then stops. Its not fuel pump i checked it nd its fine i also checked the main relay and its fine. Does anybody know what cld b wrong????
     
  2. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    Anybody???????
     
  3. joker01

    joker01 Member

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2010
    Location:
    caribbean, St.Lucia
    getting any cel codes on ur ecu
     
  4. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    ya the light blinks a certain pattern. If i get that pattern will i b able to find the problem?
     
  5. joker01

    joker01 Member

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2010
    Location:
    caribbean, St.Lucia
    yes u will and the guys will help u diagnose the prob and try to help
     
  6. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    ok ill try to get the code today.
     
  7. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    Actually i got a quick question. Will it run with the a16 intake?? Cuz thats what i have on it
     
  8. LOWLIFE

    LOWLIFE Local Diesel Fanatic

    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 1, 2009
    Location:
    Fort Worthless
    will run with A6 intake yes.

    Which dizzy you running? the way you worded it sounds like you are running the Z6 dizzy.. If that is the case the Z6 dizzy will not work with the A6 ECU.

    On a side note it rained in Texas last night and I found just enough water to sling a rod out the back of my A6. I have a complete Z6 engine, tranny, head, ecu, ry wire conversion harness with vtec ect... even have new cap, rotor, plugs and wires all for the Z6.
     
  9. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    U should give me ur number nd where u live
     
  10. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    Tht prolly sounded stalky lol i just have a lot of questions nd texting wld b a lot faster
     
  11. LOWLIFE

    LOWLIFE Local Diesel Fanatic

    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 1, 2009
    Location:
    Fort Worthless
    I sent ya a message
     
  12. CRxKid11

    CRxKid11 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2011
    any updates? having same issue as you, same setup also, im wondering if the stock ecu will even run the setup
     
  13. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    ya i dont think it will im still having problems. im prolly gunna bring my car to honda independent and have them chip my ecu so it will work.
     
  14. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    so will anybody else tell me if the z6 destributer will work with the d6 ecu ??? if not then will it give me the problem that i am having. Because i wanna be sure before i put anymore money into it.
     
  15. H22A89CRX

    H22A89CRX New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 10, 2011
    the dizzy will not work and let alone if the vtec isnt plumbed in that would be problem as well
     
  16. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    Whts plumbed mean ?
     
  17. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    and wht exactly do i have to do to get the code that will tell me the problem
     
  18. SuicideError

    SuicideError New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 19, 2011
    theres no way the z6 dizzy will work with the a6 ecu. you can use the a6 dizzy but you will have to modify it a bit. I have the same head swap right now and I'm temp using the a6 dizzy till I convert it to obd1.
     
  19. brommy02

    brommy02 New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 3, 2011
    Ok ya the bolt pattern is way different nd also one last question. I am using the a6 manifold will tht work
     
  20. SuicideError

    SuicideError New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 19, 2011
    thats how im running mine atm. I'm going to do some more research on how to use the z6 manifold so I can use the z6 fuel rail. It look nicer XD. but yes the a6 manifold still works on the z6 head.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page