1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

crx engine swap

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by rex_drifter, Jul 20, 2008.

  1. rex_drifter

    rex_drifter New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 20, 2008
    so i have an automatic '91 crx dx model.
    i want to swap the engine and tranny to manual. what are all the possible engines i could fit into my crx?
    i want an engine that could give the most potential in speed.
    i was thinking of the SiR engine. what do you guys have in mind?
     
  2. metricmotors1

    metricmotors1 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 24, 2008
    how much money do you have?
     
  3. INJEN78

    INJEN78 HS LEGEND

    Messages:
    9,187
    Likes Received:
    121
    Joined:
    Oct 1, 2007
    Location:
    OHIO
    you can put anything in your car if you have cash..
    so give us a budget..
    and what are your plans for this car??dont just say you wanna go fast..how about a realistic power range??
    would you like to turbo or stay n/a??
     
  4. ilikefast

    ilikefast New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 17, 2008
    Location:
    MA
    Theres alot of engines you can put in your crx, b18c5 is good. not to heavy (doesnt make the car understeer), almost 200 hp at the crank, a little cheaper is b18c1 170 hp. If you are on a tight budget, you could do an ls swap, 140 hp. It will still be fast in a light crx
     
  5. typeRef

    typeRef New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 25, 2008
    i know for eg's, to do an auto to manual swap you have to buy a special mount specifically for auto to manual trannys cause the side tranny mount is almost an inch off from one to the other.

    im pretty sure its the same for the ef's too. so be prepared to do something custom. if im worng someone please correct me.
     
  6. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    No special mount is needed, you have to just cut off in the middle of the old bolt hole and drill another next to it.
     
  7. 8ballsin

    8ballsin New Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    Heidelberg,Germany
    just be simple put in a D16A6 doesnt cost that much and will drop right in
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page