1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Customer Assistance Please!

Discussion in 'Accord' started by 93AccordEX, Jun 28, 2008.

  1. 93AccordEX

    93AccordEX New Member

    Messages:
    259
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jun 24, 2007
    1993 Accord - No spark - No CEL ( HELP ME! )

    Car: 1993 Accord ex
    Engine: F22a6

    Today on my way home my car started running a bit hot.
    I decided to take out the thermostat to help it stay a bit cooler for the time being.
    I removed the intake and unplugged the coil and some other plug.
    Then i removed the thermostat and put everything back together.
    When i went to start my car i turned the key on and right away noticed the check engine light didn't come on and turn off like normal. (Didn't come on at all)
    I went to start it and it turns over but wont start.
    I checked and found out i don't have any spark coming from the coil.
    So i went on checking all the plugs... Even the ones i didn't touch.
    The check engine light dose not come on at all and i have no spark.

    ANY IDEAS?

    Things i have tryed:
    Changed coil & dizzy.
    Changed main relay.
    Checked all fuses.
    Changed ECU.
    Checked timing belt.
     
    Last edited: Jun 29, 2008
  2. 93AccordEX

    93AccordEX New Member

    Messages:
    259
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jun 24, 2007
    Come on guys 22 views and no ideas?
     
  3. dacheat

    dacheat ..is grounded.

    Messages:
    4,216
    Likes Received:
    205
    Joined:
    Jul 7, 2007
    Location:
    strongbadia
    during that work did you bump/misplace a ground wire?
     
  4. 93AccordEX

    93AccordEX New Member

    Messages:
    259
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jun 24, 2007
    I don't think so... Iv triple checked everything i unhooked and more.
    What would make my CEL stop coming on?
    Also what makes you think ground wire?
     
  5. awptickes

    awptickes unimpressed by you VIP

    Messages:
    9,278
    Likes Received:
    498
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    MD
    What's the battery voltage?

    Have you tried plugging and unplugging the distributor again?

    Smell the tail pipe after cranking it several times. Does it smell like gas?
     
    1 person likes this.
  6. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    Double check the ground wire. There's one on the thermostat housing that is the ground point for all the engine's sensors. I know for a fact that the car wont turn over if it isn't tightened down properly.

    Edit: i just realized you have an f22. I don't know if the ground is on the thermostat housing on thoes.
     
    1 person likes this.
  7. 93AccordEX

    93AccordEX New Member

    Messages:
    259
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jun 24, 2007
    There is a ground there and its off!!!!!

    +REP For all of you!!!!!
     
    Last edited: Jun 29, 2008
  8. dacheat

    dacheat ..is grounded.

    Messages:
    4,216
    Likes Received:
    205
    Joined:
    Jul 7, 2007
    Location:
    strongbadia
    :D so glad you're good to go. woot!
     
  9. 93AccordEX

    93AccordEX New Member

    Messages:
    259
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jun 24, 2007
    Problem Resolved!

    Thanks Again Guys!!
     
  10. Justin66

    Justin66 The Hondaswap Canadian

    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Dec 25, 2007
    Location:
    Peterborough, Ontario
    I would have never even come close to thinking that, good job.
     
  11. 93AccordEX

    93AccordEX New Member

    Messages:
    259
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jun 24, 2007
    I know i was going crazy! I thought i checked everything... Guess i didnt. :D
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page