1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

D15B 3 Stage Vtec trouble

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by stylez1234, Mar 21, 2013.

  1. stylez1234

    stylez1234 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 21, 2013
    hi all, ive gotta stock 3stage vtec with gearbox ina eg8 installed over 1yr, worked fine n off lately it has a wierd problem..... It idles normal, starts normal but when you press down it redlines @ about 7200 (which ive read is normal) but on accelerating the rpm cant get passed 6000 in 1st 5500 in 2nd now d wierd part is even if the car jus barely rollin (1-2km/hr) n i mash the clutch n rev of it going jus over 6000 rpm but as soon as i com to a complete stop it redlines @7200rpm.....

    Any Ideas as to why this might be happening?????
    [/FONT]
     
  2. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    Vacuum leak? Bad injectors?
     
  3. Korax

    Korax New Member

    Messages:
    1,379
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Nov 29, 2007
    Location:
    Western PA
    Temp sensor working properly? I know on my b16 if it is cold it will rev to 8 when at a stop. But when in gear and under load, accelerating, it wont go past 5.5 or 6k i think. Its a stock ECU precaution as the vtec system works on oil.
     
  4. m90polk

    m90polk Member

    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 28, 2007
    Location:
    ri
    I would do a quick resistance test of the tps make sure its still functioning properly....thats what sends the signal to the ecu for throttle position.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page